Gezonde ijsjes maken

IJsjes eten zonder schuldgevoel? Dat kan prima met deze gezonde ijsjes van mango, aardbeien en sinaasappels! Soms vraag ik mezelf wel eens af of alles wat ik deel en maak onder de noemer ‘recepten’ mag vallen. Deze ijsjes zijn namelijk zo simpel en makkelijk te maken. Aan de andere kant; ze smaken heerlijk, zijn gezond en ik weet dat veel van jullie (inclusief mezelf) graag en veel op zoek zijn naar lekkers, maar dan het liefst zonder toevoegingen en vooral zonder geraffineerde suikers.

Het is net de kunst om de juiste combinaties te verzinnen die fijn smaken in een ijsje. Ik probeerde van de week alleen een ijsje van mango zonder extra fruit of scheutje honing, dat vond ik toch smerig. Ja echt, mijn eigen mengsel en baksels smaken ook zeker niet altijd goed of lekker. Net wanneer je denkt dat iets ‘éécht niet kan misslukken, omdat het zo simpel is’, gebeurt dat dus wel.

Gelukkig lukte het met wat inspiratie van Pinterest en inspiratie uit mijn nieuwe (aanrader!) ijsjesboek om hier toch een variant van te maken die én gezond zou is én die goed smaakt, zelfs na een aantal uur in de vriezer. Ik verkijk mezelf er nog wel eens op hoe anders dingen gaan smaken wanneer je ze in de vriezer legt. Het moet vaak een stuk zoeter zijn wil fruit, een smoothie of sapje nog lekker smaken in ijsjesvorm. Sabbel maar eens op een waterijsje, dan moet de smaak echt wel even aanhouden wil je tevreden zijn en het ijsje lekker vinden. Als de smaak er naar een keer sabbelen (wat klinkt dat bijzonder…) af is, dan vind ik er zelf niet veel aan ;-).

Deze mango variant is in combinatie met meerdere soorten fruit en een scheutje honing dus wél goed gelukt en smaakt erg fijn om een warme zomerdag. Eet smakelijk! En neem er hier gerust twee, drie of misschien wel vier van..

Ijslollys van aardbei, mango en sinaasappelsap
Recept voor 8 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
Ingrediënten
  1. 250 gram verse aardbeien
  2. 2 rijpe mango's geschild en in blokjes gesneden
  3. 1 glas sinaasappelsap (3 sinaasappels)
  4. Optioneel: scheutje honing
Bereidingswijze
  1. Doe de aardbeien samen met 1/4 van het sinaasappelsap in de blender en mix tot het een gladde mix is. Verdeel dit over 8 ijsvormpjes.
  2. Spoel de blender even om. Nu mogen alle mangostukjes er nu samen met de resterende sinaasappelsap in. Mix totdat het een smooth sapje is.
  3. Giet het mengsel over de aardbeien mix in de ijsvormpjes en vul tot de top.
  4. Roer voorzichtig met een mes door het mengsel heen om zo de kleuren een klein beetje te mengen. Je kunt ook wat aardbeien bewaren en kleine stukjes (plakjes) toevoegen op het eind.
  5. Laat de ijsjes een half uur invriezen voor je de stokjes erin plaatst. Zet daarna voor minimaal 4 uur terug in de vriezer.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Gezonde ijsjes maken

boek 50 ijslolly recepten

boek 50 ijslolly recepten

Gezonde ijsjes maken

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram.