Valentijnsontbijt: Roze bosvruchten rijstpap

Bosvruchten rijstpap

Rijstpap ken je misschien nog van vroeger? Het is een gerecht/product dat veel als ontbijt of als toetje werd gegeten. Wanneer ik bij een van mijn vriendinnen was, stond dit altijd wel in de koelkast. Rijstpap is voor mij echt een herinnering aan mijn jeugdjaren, want tot voor ik dit recept maakte is het wel 15 jaar geleden dat ik dit voor het laatst at. Grappig hoe sommige dingen zo populair zijn en ineens voor lange tijd van de radar kunnen verdwijnen, zelfs met eten blijkt dat (voor mij) dus zo te zijn!

Bosvruchten rijstpap, met een roze tintje en wat rozenblaadjes is dit wel een romantisch recept voor Valentijnsdag. Eigenlijk heb ik niet zo heel veel met deze dag, want hoe cliché het ook klinkt, de liefde moet je elke dag vieren. Maar toch kriebelt het door alle reclames en Amerikaanse films wel om er toch een klein beetje aan mee te doen. Ik zal niet ontkennen dat ik enorm blij word van een grote bos rozen of wat chocolaatjes. Ik verras mijn lief, vrienden en familie altijd graag met wat lekkers, dus waarom deze dag dan niet een beetje extra?

De hype van Valentijnsdag wordt elk jaar een beetje meer aangewakkerd door de USA. Maar wist je dat Valentijnsdag in Amerika eigenlijk nog niet zo lang bestaat? In de 19e eeuw is het daar begonnen als feestdag en tot het jaar 1980 was het ongewoon als vrouwen hun man of vriend ook een cadeau gaven. Daarna werd het normaal dat je elkaar een cadeau gaf en werd Valentijnsdag ook steeds groter in Amerika. Van een bosje rozen en een gezellig etentje is deze dag gegroeid naar een feestdag waar velen een dag voor vrij nemen en de mannen hun vrouwen verrassen met een duur sieraad. Absurd of vinden we dat stiekem wel leuk?

Ik verras mijn vriend het liefst met een kaartje (al doe ik dat veel vaker dan alleen op Valentijnsdag!) en een ontbijtje op bed of een uitgebreid diner. Vinden jullie deze kersenrode pan die ik gebruikte voor dit recept trouwens geen plaatje? Vroeger werd mij altijd gezegd dat roze en rood vloeken samen, maar ik vind dit best een gezellige combinatie zo op tafel! Maar goed, tijd voor het recept, smikkel je mee vanuit je bed aanstaande zondag 14 februari?

Valentijnsontbijt: Roze bosvruchten rijstpap
Recept voor 4 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
30 min
Totale tijd
40 min
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
30 min
Totale tijd
40 min
Ingrediënten
 1. 1 liter volle melk
 2. 180 gram ronde (zilvervlies) of risottorijst
 3. 2 Vanille stokjes
 4. 150 gram bosvruchten (pakje uit de diepvries)
 5. 3 eetlepels bosvruchten of frambozensiroop
 6. 80 gram poedersuiker
Bereidingswijze
 1. Breng de melk aan de kook in een pan samen met de vanille stokjes die je van tevoren even splijt.
 2. Wanneer de melk kookt giet je de bosvruchten of frambozensiroop erbij.
 3. Laat het papje zo’n 30 minuten op zacht vuur koken en roer af en toe. Zorg dat je de deksel niet helemaal op de pan doet om overkoken van de melk te voorkomen.
 4. Wanneer de rijst gaar is voeg je de poedersuiker en de bosvruchten eraan toe. Meng goed en laat nog een minuut of twee op het gas staan.
 5. Haal de pan van het vuur en laat de rijstpap afkoelen. Zet de rijstpap in de koelkast voor het serveren. Je kunt dit ook een avond van te voren maken, dan is het in de ochtend enkel een bakje pakken en opscheppen maar!
 6. Happy Valentine’s day!
Opmerkingen
 1. PS: Voor een (nog) rozer tintje kun je een druppeltje rode kleurstof toevoegen!
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Valentijnsontbijt: Roze bosvruchten rijstpap, valentijnsdag

Valentijnsontbijt: Roze bosvruchten rijstpap