Tonijnsalade voor feestjes

Tonijnsalade voor feestjes

Ik ben zelf echt een groot fan van deze tonijnsalade. Een jaar of twee geleden maakte een van mijn zusjes hem voor het eerst en sindsdien is hij niet meer weg te denken van onze verjaardag snacktafel. Waar we vroeger de eiersalade, tonijnsalade, kruidenboter en krabsalade allemaal in pakjes en bakjes kochten, maken we dat nu (bijna) altijd zelf! Niet alleen wij, maar ook de familie smult van de zelfgemaakte ‘salades’ en vooral van de tonijnsalade.

Deze tonijnsalade is erg simpel te maken in grote en kleine hoeveelheden. Wil je deze tonijnsalade wat gezonder serveren? Dan kun je de mayonaise bijvoorbeeld vervangen voor Griekse yoghurt of voor volle yoghurt. De tonijn kun je ook vervangen voor zalm, want ook die combinatie smaakt erg goed met deze ingrediënten. Wist je trouwens dat eiersalade, krabsalade of kruidenboter heel makkelijk te maken zijn? Je staat er inderdaad iets langer voor in de keuken dan wanneer je enkel een paar bakjes opent en deze op tafel zet, maar het is een smaaksensatie wanneer je de homemade versies proeft. Ook zitten er op deze manier veel minder toegevoegde ingrediënten in die we liever niet eten, denk aan veel e-nummers. De mayonaise die wordt gebruikt voor deze tonijnsalade zou je daarom ook nog zelf kunnen maken.

Feest smakelijk!

Tonijnsalade voor feestjes
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
15 min
Totale tijd
20 min
Voorbereidingstijd
15 min
Totale tijd
20 min
Ingrediënten
 1. 2 blikken tonijn op water
 2. 4 grove eetlepels mayonaise
 3. Bakje cherrytomaatjes
 4. 1 grote rode ui (normale ui kan ook)
 5. 3 teentjes knoflook (geperst)
 6. Bieslook (+extra als garnering)
 7. 1 eetlepel olijfolie
 8. Zout
 9. Peper
Bereidingswijze
 1. Laat de tonijn uitlekken en pluis hem met een vork uit het blikje. Doe de tonijn daarna in een apart bakje.
 2. Voeg hier de mayonaise aan toe en schep deze twee ingrediënten goed door elkaar.
 3. Snijd de ui, de tomaatjes en wat bieslook. Schil de teentjes knoflook en pers deze boven het bakje uit. Voeg daarna de tomaatjes, de bieslook en de ui ook toe aan de tonijn. Meng dit allemaal goed door elkaar en voeg dan een eetlepel olijfolie en peper en zout naar smaak toe.
 4. Schep dit nog een keer goed door elkaar heen en leg er wat bieslook op ter garnering.
Opmerkingen
 1. Dit is het recept voor een grote groep mensen op een feestje. Je kunt de hoeveelheden makkelijk delen of misschien zelfs 1/3 hiervan nemen.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Tonijnsalade voor feestjes