Tunesische Honingkoek, Recepten, Zoet, Bakken Honingkoek

“TGIF: Thank God It’s Friday. Ik vind het zo’n heerlijke uitspraak en wilde er graag een vast item van maken op mijn nieuwe blog. Maar hoe richt je zo’n TGIF nou in? Op mijn vorige blog probeerde ik een soort dagboekje, maar dat voelde niet goed. Toen ik voor de Kerst in de keuken stond wist ik het ineens, een TGIF is ideaal voor ongezond lekkers. Een heerlijke cocktail, mijn favoriete appeltaart, zondagse lasagnes van mama of de chocoladecake uit oma’s handgeschreven receptenboek. Klinkt dat niet goed?”

In 2010 ben ik samen met mijn vriend door Tunesië heen gereisd. Tunesië is een zonnig en zeer boeiend land. Velen denken bij Tunesië wellicht aan een oneindige zandbak, waar men langzaam voort hobbelt op kamelen en boodschappen doet met ezels. Dat is ook zo. Maar dat maakt het land juist zo boeiend. Toch is er ook meer dan dat. Naast bergen zand (de Sahara), vind je er ondergrondse holwoningen, hooggelegen bergdorpen en uitgesneden ravijnen. Het Noorden en het Oosten van Tunesië grenzen aan de middellandse zee en hebben prachtige stranden. Tunesië is rijk aan cultuur en je vindt er overblijfselen uit de Romaanse, Turkse, Franse en Arabische tijd… al deze invloeden vind je ook terug op tafel!

In de Tunesische keuken proef je dus vele invloeden van vroeger en van omringende landen op tafel. Combinaties van zoet, zout en zuur. Mierzoete lekkernijen uit Turkije of gewoon vlees, vis en stokbrood uit Frankrijk. Naast dat de Tunesische keuken mediterraan is, is deze ook erg gezond. Er wordt (veel) gebruik gemaakt van olijfolie en verse groentes en fruit.

Vandaag een minder gezond gerecht. Het is immers bijna weekend en dan verdienen we iets lekkers. Tijdens een van onze diners in Tunesië kregen wij dit als nagerecht. Het smaakt heerlijk met een kop muntthee deze Honingkoek. Smul je mee?

Tunesische Honingkoek
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
1 hr
Totale tijd
1 hr 15 min
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
1 hr
Totale tijd
1 hr 15 min
Ingrediënten
 1. 300 gram bloem
 2. 1 zakje bakpoeder
 3. Grote snuf zeezout
 4. 2 theelepels nootmuskaat
 5. 5 theelepels kaneel
 6. 100 gram (lichtbruine) basterdsuiker
 7. 100 ml melk
 8. 200 gram vloeibare honing
 9. 1 ei
 10. Boter of olijfolie om het cakeblik goed in te vetten!
Bereidingswijze
 1. Verwarm de oven voor op 150/175 graden
 2. Zeef alle droge producten!
 3. Meng de bloem, het zakje bakpoeder, de suiker, kaneel, nootmuskaat en het zout door elkaar heen.
 4. Daarna voeg je langzaam de melk en het ei toe aan het geheel.
 5. Na een minuut of 3 voeg je hier beetje bij beetje de honing aan toe en blijft mixen tot het een gladde massa is.
 6. De cake mag nu voor 60 minuten de oven in
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/
Tunesische honingkoek, zoet, bakken, recepten

 

Fijn weekend en eet smakelijk!