Perentaart, Zoet, Bakken, recepten,

“TGIF: Thank God It’s Friday. Ik vind het zo’n heerlijke uitspraak en wilde er graag een vast item van maken op mijn nieuwe blog. Maar hoe richt je zo’n TGIF nou in? Op mijn vorige blog probeerde ik een soort dagboekje, maar dat voelde niet goed. Toen ik voor de Kerst in de keuken stond wist ik het ineens, een TGIF is ideaal voor ongezond lekkers. Een heerlijke cocktail, mijn favoriete appeltaart, zondagse lasagnes van mama of de chocoladecake uit oma’s handgeschreven receptenboek. Klinkt dat niet goed?”

Normaliter horen bij mijn vrijdagse recepten hele verhalen uit het verleden. Elk gerecht of recept brengt me wel even terug naar vroeger. Zoals de pannenkoeken vorige week bijvoorbeeld, waarbij ik fijne herinneringen aan mijn mam heb. Of de Turkse appelkoekjes die me terugbrengen naar mijn tijd op het ROC, waar ik samen zat in een klas met 10 verschillende nationaliteiten. Mooi, fijn en bijzonder hoeveel herinneringen ik maak en daarbij een lekker etentje of een recept associeer, laat ook wel weer zien dat ik een food genieter ben in hart en nieren (als ik er slank van werd zou ik nooit stoppen met eten).

Vandaag hoort er geen bijzonder verhaal bij het TGIF recept. Ik plukte geen peren op een boerderij in mijn tienerjaren en ik had ook geen verslaving of iets anders met peren. Ik kwam ze tegen in de aanbieding bij de Coop en bedacht me dat ik er zin in had. Zo’n zin en honger, dat de eerste hap nog net genomen kon worden toen ik met één voet al buiten de winkel stond (in de winkel vind ik zo stom;-)!), man die verdomde eetlust van mij.

Goed, met een zak peren de winkel dus uit. Daar moest iets lekkers mee te maken zijn… en ik kan vertellen dat dat in ieder geval is gelukt, een perentaart. Niet moeilijk, wel lekker. Laatste moment belletje dat er visite komt? De taart kun je gerust maken, qua tijd, maar ook omdat de gasten het heerlijk zullen vinden. Bak je mee?

Perentaart met abrikozenjam en kaneel
Recept voor 8 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
30 min
Totale tijd
1 hr 15 min
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
30 min
Totale tijd
1 hr 15 min
Ingrediënten
 1. - 50 gram roomboter
 2. - 200 gram bloem
 3. - 100 gram witte basterdsuiker
 4. - 2 eieren
 5. - 4 rijpe peren
 6. - potje abrikozenjam
 7. - kaneel
 8. - kokossnippers
Bereidingswijze
 1. 1. Verwarm de oven voor op 175 C. Snijd de boter in kleine blokjes. Meng de bloem, basterdsuiker, boter en één ei door elkaar heen tot het kruimeldeeg is. Kneed hierna tot een bal en wikkel die in huishoudfolie. Deze bal laat je 30 minuten rusten in de koelkast.
 2. 2. Vet de taartvorm nu in. Bestuif het werkvlak met wat bloem en rol het deeg uit tot een grote lap. Leg het deeg in de vorm en druk het goed aan langs de randen. Bedek het deeg met bakpapier en leg er steunvulling op (iets zwaars dat de oven in kan) en bak de bodem zo’n 15 minuten.
 3. 3. Verwijder de steunvulling en het papier. Schil de peren en maak er partjes van. Schep een deel van de jam samen met het andere ei door elkaar en bestrijk hiermee de bodem. Leg de partjes erop en bestrijk deze met de overgebleven abrikozenjam. Zet de taart in de oven voor 25 minuten.
 4. 4. Als de taart eruit komt bestrooi je hem met (best wel wat;-)) kaneel en wat kokosschaafsel. Eet smakelijk!
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/
Perentaart, Zoet, Bakken, recepten,

 

Eet smakelijk!