Recepten, Zoet, Scones, Lemon Curd, gerechten

“TGIF: Thank God It’s Friday. Ik vind het zo’n heerlijke uitspraak en wilde er graag een vast item van maken op mijn nieuwe blog. Maar hoe richt je zo’n TGIF nou in? Op mijn vorige blog probeerde ik een soort dagboekje, maar dat voelde niet goed. Toen ik voor de Kerst in de keuken stond wist ik het ineens, een TGIF is ideaal voor ongezond lekkers. Een heerlijke cocktail, mijn favoriete appeltaart, zondagse lasagnes van mama of de chocoladecake uit oma’s handgeschreven receptenboek. Klinkt dat niet goed?”

De eer is aan mijn scones met lemon curd. Zij geven meteen het goede voorbeeld en vooral een goede reden waarom je zelfs in het eerste weekend van het nieuwe jaar iets lekkers zou moeten bakken. Makkelijk, simpel, snel en errug lekker. Toen ik in december in Londen was at ik ze in een klein schattig cafeetje. Het was al even geleden, maar de liefde was direct terug. Scones met lemon curd. Echt een van mijn favoriete als het aankomt op zoete hapjes. Toevallig een High Tea gepland staan met vriendinnen, mams, of je zussen? Met dit recept kun je de plank zeker niet misslaan!

Ik ben zelf een echte citroen liefhebber. In de zomer met water en ijsblokjes, als sap over de salade, ‘s ochtends in een glas voor het ontbijt. De citroenen zijn hier niet aan de slepen. Een echte citroenplant lijkt me trouwens ook wel wat. Want naast dat ik ze lekker vind, vind ik het ook mooie en vrolijke vruchten. Of is het gek dat ik eten mooi vind.. hmm!?

Recepten, Zoet, Scones, Lemon Curd, gerechten

Scones
Recept voor 16 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
30 min
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
30 min
Voor 16 kleine scones
 1. - 150 ml melk (ik gebruikte lactose vrije melk, amandel of rijst zou ook kunnen!)
 2. - 125 gram koude boter
 3. - 450 gram bloem
 4. - 1 zakje bakpoeder
 5. - Snuf zout
 6. - (eventueel) een zakje Vanille Suiker
Bereidingswijze
 1. Verwarm de oven voor op 200/220 graden. Bestrooi de aanrecht vast met bloem, want hier ga je het deeg zo meteen uitrollen.Doe alles (behalve de melk) in een kom.
 2. De boter moet koud blijven, dus ga snel te werk. Kneed het geheel voor een aantal minuten, niet te lang, want het hoeft geen stevige deegbal te worden. Integendeel zelfs, het mag best wat kruimelig zijn. Langzaam voeg je er wat scheutjes melk bij tot het aan elkaar blijft kleven.
 3. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 3 cm. Nu maak je rondjes met behulp van figuurtjes of makkelijker, een glas. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze voor ongeveer 15 minuten de oven in. Dit kan wat langer zijn.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Recepten, Zoet, Scones, Lemon Curd, gerechten

Lemon Curd
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
35 min
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
35 min
Voor 1 (groot) jam potje
 1. - 2 eieren
 2. - 2 citroenen
 3. - 50 gram zachte, ongezouten boter
 4. - 50 gram suiker
Bereidingswijze
 1. Zet een pan water op het vuur waarin een andere pan kan hangen ( a la Au Bain Marie). Laat het water warm worden en breng tot aan het kookpunt.
 2. Ondertussen kun je de boter en suiker vast in het pannetje doen dat je erin hangt. Als het water warm genoeg is zet je het pannetje erin en roer je tot de boter en de suiker een egale mix zijn. Dan voeg je de eieren toe.
 3. Rasp de citroenen nu boven het pannetje en pers ook het sap uit voor in het mengsel. Laat het nu verder warm worden en tot ongeveer vladikte stollen.
 4. Als het dik genoeg is haal je het pannetje van het vuur, gaat de lemon curd in een jam potje en laat je het voor een uur afkoelen&opstijven in de koelkast.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/
Makkelijker dan dit kunnen we het bijna niet maken en lekkerder? Na.. ik zou dit best prima elke dag kunnen (willen) eten! Wedden dat je het potje lemon curd tot het laatste beetje onderin op zal eten?

Smakelijk!