Recepten, Bakken, Koffiecake, Cake, Makkelijk

“TGIF: Thank God It’s Friday. Ik vind het zo’n heerlijke uitspraak en wilde er graag een vast item van maken op mijn nieuwe blog. Maar hoe richt je zo’n TGIF nou in? Op mijn vorige blog probeerde ik een soort dagboekje, maar dat voelde niet goed. Toen ik voor de Kerst in de keuken stond wist ik het ineens, een TGIF is ideaal voor ongezond lekkers. Een heerlijke cocktail, mijn favoriete appeltaart, zondagse lasagnes van mama of de chocoladecake uit oma’s handgeschreven receptenboek. Klinkt dat niet goed?”

Afgelopen week heb ik drie workouts voltooid en er staan er voor deze ochtend en voor zondagochtend nog op de planning. Dan vind ik dus bij voorbaat al dat je een stukje lekkers verdient in het weekend, niet dan ;-)?

Deze koffiecake wilde ik al lange tijd eens maken. Niet omdat het mega culinair is, of moeilijk, of om je gasten echt mee te verbluffen, maar omdat hij heerlijk simpel, maar toch zeer smaakvol en lekker is! Toen ik in New York woonde heb ik deze cake heel vaak voorbij zien komen. Het leek wel een nieuwe hype te zijn. In elke koffietent kon je hem bestellen, de koffiecake. Ik heb er verschillende voorbij zien komen (niet allemaal geproefd!), maar door degene die ik wel heb gehad werd ik nieuwsgierig. Koffieliefhebber eerste klas, dus met de smaak zat het direct goed.

Ik probeerde de meest simpele versie uit, een normaal gebakken cake (maken jullie die eigenlijk nog wel eens?) met een aantal zakjes espressopoeder. Ook als je niet zo graag lang in de keuken staat, maar je visite wel wat voor wil zetten, is dit de ideale cake! Net een tikkeltje anders dan het normale plakje cake bij de koffie of thee, dus die lof krijg je sowieso wel ;-)!

 

Koffiecake
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
1 hr
Totale tijd
1 hr 20 min
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
1 hr
Totale tijd
1 hr 20 min
Ingrediënten
 1. • 220 gram bloem
 2. • 100 gram (donker) bruine suiker
 3. • 1 ei
 4. • 90 ml olijfolie
 5. • 4 zakjes espressokoffie
 6. • 100 ml melk
 7. • Zout
 8. • Zakje bakpoeder
Bereidingswijze
 1. Verwarm de oven voor op 200ºC, vet een cakebakvorm in met olie/boter en bestuif dit eventueel met bloem.
 2. Meng voor de cake de bloem met de suiker, het bakpoeder, espressokoffie zakjes en het zout door elkaar. Meng in een andere kom het ei met de olie en de melk. Voeg dit mengsel vervolgens samen, meng het door elkaar en verdeel het beslag in het bakblik.
 3. De cake gaat ongeveer voor 60 minuten de oven in, kijk na een uur met bijvoorbeeld een prikker of de cake al gaar is. Af laten koelen op een afkoelrooster en smakelijk eten!
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/
koffiecake, bakken, recepten, cake