TGIF Herfstig recept: Pumpkin Spice Latte

Pumpkin Spice Latte, PSL, Warme drank met pompoen

Recept Pumpkin Spice Latte drankje

“TGIF: Thank God It’s Friday. Ik vind het zo’n heerlijke uitspraak en wilde er graag een vast item van maken op mijn blog. Maar hoe richt je zo’n TGIF nou in? Toen ik voor de Kerst in de keuken stond wist ik het ineens, een TGIF is ideaal voor lekkere dingen. Een heerlijke cocktail, mijn favoriete (gezonde) appeltaart, zondagse lasagnes van mama of de chocoladecake uit oma’s handgeschreven receptenboek. Klinkt dat niet goed?”

De Pumpkin Spice Latte van vandaag past helemaal bij mij en mijn favoriete seizoen, de herfst. Warme en kruidige drankjes na een lange wandeling in de frisse wind, een rood met oranje gekleurd bos, kastanjes en eikels rapen en met de regenlaarzen door de plassen stampen. Op de bank zitten met een dekentje om je heen en geurkaarsjes die naar kaneel ruiken aan hebben staan terwijl de regen langs de ramen sijpelt. Een warm bord pap met speculaaskruiden als ontbijt en uit je werk de geuren van herfstige recepten al ruiken als je door de straat loopt. Ik ben verliefd op de herfst.

Ik ben een herfstkind. En ben dol op alles wat met dit seizoen te maken heeft. Vooral de recepten die langzaam weer wat warmer en zwaarder worden dan in de zomermaanden. Ook ik ben dol op de frisse zomersalades, maar dat weegt niet op tegen een groenteschotel of warme kop soep in de herfst. We maken weer tijd op de zondagen om in de keuken te staan voor het maken van taarten, cakes, brood of een uitgebreid diner terwijl we nippen aan een glas rode wijn.

Op een warme herfstdag halen we de dikke dekens uit de kast en ploffen we neer naast het kampvuur terwijl we marshmallows braden en kruidige alcoholische drankjes drinken om onze keel te verwarmen.

Herfstige recepten kunnen er wat mij betreft niet genoeg zijn en daarom inspireer ik jullie ook graag met de dingen die wij hier op tafel hebben staan. Van groenteschotels tot taarten en van warme dranken tot nagerechten of soepen en stamppotten.

Vandaag het eerste herfstdrankje van dit jaar dat ik met jullie deel. Een veelbesproken en al veel gemaakt drankje door bloggers, maar daarom niet minder de moeite waard om te delen. Het oh zo populaire drankje bij de Starbucks, de Pumpkin Spice Latte:

[yumprint-recipe id=’49’]Recept Pumpkin Spice Latte drankje

lees meer

Gerelateerde artikelen