Warme chocomel, winter, koude dagen, Chocomel met Marshmallows

“TGIF: Thank God It’s Friday. Ik vind het zo’n heerlijke uitspraak en wilde er graag een vast item van maken op mijn nieuwe blog. Maar hoe richt je zo’n TGIF nou in? Op mijn vorige blog probeerde ik een soort dagboekje, maar dat voelde niet goed. Toen ik voor de Kerst in de keuken stond wist ik het ineens, een TGIF is ideaal voor ongezond lekkers. Een heerlijke cocktail, mijn favoriete appeltaart, zondagse lasagnes van mama of de chocoladecake uit oma’s handgeschreven receptenboek. Klinkt dat niet goed?”

Hoewel de winter nog niet echt door wil zetten in ons Nederland, doen de dagen waarop de sneeuwvlokjes zich wel laten zien me verlangen naar bekers warme chocomel. Een rondje in de vroege ochtend en bijna voor dag en dauw om voetsporen achter te laten in de oh zo verse sneeuw. Met een dikke jas, een sjaal die als deken zou kunnen dienen, een muts en wanten gaan we op pad. Verklaar me voor gek, maar ik voel en ruik wanneer het gaat sneeuwen.

De avond voor de nachtelijke sneeuwbuien ruik ik het. Als ik in bed ga liggen en we laten de ramen open, dan opper ik vaak ‘vannacht gaat het sneeuwen’. En wonder boven wonder is het die ochtend erna vaak wit. Sneeuw, sleetje rijden en schaatsen zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met warme chocomel en lekkers dat net uit de oven komt.

Als klein Anoukje ging ik in de winterse weekenden uren naar het bos met de hele familie. Hele middagen struinden we door de sneeuw en hadden we de grootste lol. Met een sleetje van die oh zo hoge berg af en bij thuiskomst snel warmen bij de verwarming, sloffen aan en guess what? Chocomel.

Mijn TGIF recepten lijken me elke week wel dieper terug te brengen in mijn herinneringen, maar stiekem vind ik dat heel prettig. Met Marshmallows en een fotocamera loop ik met mijn lieverd naar buiten om de chocomel vast te leggen op beeld. Ik sta op de tuintafel en voel dat ik voorzichtig word vastgehouden… of ik niet beter anders kan staan voor ik val? Maar ik ben al druk bezig met het klikken van foto’s.

Eenmaal terug aan tafel hoor ik de woorden: ‘dit is wel echt lekker’. En toch he, delen we die beker. Hij omdattie mij zo lief vind, ik omdat chocola nog veel lekkerder is als je het samen deelt ;-).

Drink smakelijk jongens, hij is echt de moeite waard!

Warme chocomel, winter, koude dagen, Chocomel met Marshmallows

Warme Chocomel
Recept voor 5 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
30 min
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
30 min
Ingrediënten
  1. - 100 gram pure chocolade
  2. - 1 grote schep donkerbruine basterdsuiker
  3. - 1 kleine eetlepel maizena
  4. - 2 eetlepels poedersuiker
  5. - Eventueel: Slagroom, Marsmallows.
  6. (Beker melk (amandel, lactose vrije) per serving)
Bereidingswijze
  1. Breek de blokjes chocolade zo klein mogelijk, je kunt ze ook in stukjes snijden, kost iets meer werk, maar werkt beter voor het 'pureren' tot poeder in de blender zo meteen. Voeg de basterdsuiker, poedersuiker, maizena en het zout toe aan dit mengsel en zet de blender aan. Ik gebruikte de hakmolen die ooit bij een blenderset zat. De poeder die je uiteindelijk krijgt kun je bewaren in een pot, of als je met een groot gezelschap bent... dan gaat het meteen op ;-).
  2. Als je de chocomel direct wil maken, vul je de bekers met melk en schenk je deze in een steelpannetje. Laat de melk opwarmen tot net voor het kookpunt. Schep nu de poeder erbij, voor het aantal servings dat je wilt maken. Per serving is het ongeveer 2/3 eetlepels.
  3. Als de chocomel in de bekers zit kun je er altijd slagroom en/of marshmallows aan toe voegen!
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/
Warme chocomel, winter, koude dagen, Chocomel met Marshmallows