chocoladekoekjes bakken

“TGIF: Thank God It’s Friday. Ik vind het zo’n heerlijke uitspraak en wilde er graag een vast item van maken op mijn nieuwe blog. Maar hoe richt je zo’n TGIF nou in? Op mijn vorige blog probeerde ik een soort dagboekje, maar dat voelde niet goed. Toen ik voor de Kerst in de keuken stond wist ik het ineens, een TGIF is ideaal voor ongezond lekkers. Een heerlijke cocktail, mijn favoriete appeltaart, zondagse lasagnes van mama of de chocoladecake uit oma’s handgeschreven receptenboek. Klinkt dat niet goed?”

Ik kan je niet zeggen hoe vaak ik cravings heb naar koekjes met chocolade. Als gezonde verslaving heb ik mijn bananen. Daar kan ik er ook wel 10 van op per dag… chocolade en een zak chips? Ja, ook dat gaat gemakkelijk naar binnen. Maar waar ik nou echt, nooit, helemaal nooit genoeg van krijgen kan.. dat zijn koekjes met chocolade. De combinatie van die twee, daar mag je me echt voor wakker maken. Van simpele biscuits met een laagje chocolade, tot kokoskoekjes met een laagje of gangmakers. Koek en chocolade, dat is het hoor!

Het enige medicijn dat ook echt lijkt te werken als ik mijn maandelijkse feestje heb? Ja, raadt het al. En daarom verbaasde ik me over het feit dat ik nog nooit een simpel recept bedacht waarin mijn 2 hemels samen komen. Een recept dat ik heel snel op tafel kan zetten als daar need for is en de winkels gesloten zijn of ik lekker in mijn pyjama met een kop thee op de bank zit. Een makkelijk recept van chocoladekoekjes waar dan ook meteen rozijnen (nog een verslaving) en citroen doorheen zit. Want een koekje met een laagje chocolade, dan maak ik het mezelf wel erg makkelijk ;-). Als we dan toch bezig zijn met een recept om onszelf te verwennen, dan kunnen we daar best wat meer ingrediënten in verwerken.

Goed, zijn jullie klaar voor het recept? De koekjes op de foto hebben net een laagje verse chocolade over zich heen gekregen.. natuurlijk moet de chocolade nog hard worden, maar ik kon niet wachten om wat hapjes te proeven, dus fresh out of the oven en de chocolade nog warm over de koekjes. Smullen jullie mee?

Citroen rozijnenkoekjes met een laagje van chocolade
Recept voor 20 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
50 min
Bereidingstijd
30 min
Totale tijd
1 hr 20 min
Voorbereidingstijd
50 min
Bereidingstijd
30 min
Totale tijd
1 hr 20 min
Ingrediënten
 1. - 1 ei
 2. - 100 gram witte basterdsuiker
 3. - 150 gram roomboter
 4. - 200 gram bloem
 5. - 1 citroen
 6. - 2 grote handen vol met krenten
 7. - chocolade (ga voor de smaak die jij het lekkerst vindt ;-)!)
Bereidingswijze
 1. 1.Splits het ei en gebruik alleen de eidooier. Meng vervolgens alle ingrediënten (behalve de chocolade) in de keukenmachine tot het deeg een korrelige structuur heeft. Kneed de deegkruimels met koele handen tot een samenhangend deeg. Rol tot een bal en verpak in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
 2. 2. verwarm de oven voor op 175 graden. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit. Steek met vormpjes (of een glas) de vorm van de koekjes eruit.
 3. 3. Leg de koekjes in de oven voor ongeveer 20 minuten en laat ze lichtbruin worden.
 4. 4. ondertussen kun je de chocolade au bain marie laten smelten en deze over de koekjes gieten als ze de oven uitkomen.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/
chocoladekoekjes1