Zoete recepten, Bakken, Pasen, Cake in een eierdop

“TGIF: Thank God It’s Friday. Ik vind het zo’n heerlijke uitspraak en wilde er graag een vast item van maken op mijn nieuwe blog. Maar hoe richt je zo’n TGIF nou in? Op mijn vorige blog probeerde ik een soort dagboekje, maar dat voelde niet goed. Toen ik voor de Kerst in de keuken stond wist ik het ineens, een TGIF is ideaal voor ongezond lekkers. Een heerlijke cocktail, mijn favoriete appeltaart, zondagse lasagnes van mama of de chocoladecake uit oma’s handgeschreven receptenboek. Klinkt dat niet goed?”

Feestdagen zijn aan mijn besteed. Ik ben er dol op. Van Halloween, Sint Maarten, Sinterklaas en Kerstmis, tot Carnaval, Koningsdag en Pasen. Zet me een feestmuts op, trek me een gek pak aan of geef me een mooie jurk en hakken. Schenk me en glas wijn in of laat me in de keuken staan. Vrienden en familie bij elkaar. Gelukkiger kun je me niet maken.

Bij Pasen denk ik altijd aan eitjes. Aan brunchen met familie en aan lange wandelingen in het bos. Aan veel (te veel) lekker eten, aan het zonnetje dat zijn best doet door de wolken heen te prikken, aan het frisse lentebriesje en aan spelletjes doen. Aan geel, roze en lichtblauw aan kuikentjes en de bloothaan (ja, dat broodje op een stok noemde ik vroeger zo in plaats van broodhaan).

Vandaag in de Thank God It’s Friday heb ik een Paastoetje gemaakt. Cakejes in een eierdop met Lemon Curd. Waar ik Pasen normaal eerder associeer met mijn Scones met Lemon Curd vond ik de combinatie met een cakeje ook wel lekker klinken. Smul je mee?

Cakejes in een eierdop
Recept voor 4 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
20 min
Totale tijd
30 min
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
20 min
Totale tijd
30 min
Ingrediënten
 1. - 50 gram roomboter
 2. - bloem om te bestuiven
 3. - 50 gram witte basterdsuiker
 4. - 1 ei
 5. - 70 gram zelfrijzend bakmeel
 6. - 3 eetlepels melk
 7. - 4 eetlepels lemon curd
 8. - snuf zout
 9. - Poedersuiker en kaneel om eventueel te bestrooien.
Bereidingswijze
 1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de eierdopjes in en bestuif ze met wat bloem.
 2. Klop met de mixer de suiker, snuf zout en de boter door elkaar.
 3. Klop hierna het ei erdoor tot het een luchtig beslag is.
 4. Klop nu het zelfrijzend bakmeel erdoor en tijdens het mixen een voor een de lepels melk.
 5. Vul de 4 eierdoppen tot de helft met het beslag en voeg daarna een lepel (zelfgemaakte) Lemon Curd toe. Voeg hierna tot net onder de rand nog wat beslag toe.
 6. Zet de cakejes voor 15 tot 20 minuten in de oven
 7. Bestooi de cakejes daarna met kaneel en/of poedersuiker.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/
Lemon Curd
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
35 min
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
35 min
Ingrediënten
 1. Voor een (groot) Jam potje
 2. - 2 eieren
 3. - 2 citroenen
 4. - 50 gram zachte, ongezouten boter
 5. - 50 gram suiker
Bereidingswijze
 1. Zet een pan water op het vuur waarin een andere pan kan hangen ( a la Au Bain Marie). Laat het water warm worden en breng tot aan het kookpunt.
 2. Ondertussen kun je de boter en suiker vast in het pannetje doen dat je erin hangt. Als het water warm genoeg is zet je het pannetje erin en roer je tot de boter en de suiker een egale mix zijn. Dan voeg je de eieren toe.
 3. Rasp de citroenen nu boven het pannetje en pers ook het sap uit voor in het mengsel. Laat het nu verder warm worden en tot ongeveer vladikte stollen.
 4. Als het dik genoeg is haal je het pannetje van het vuur, gaat de lemon curd in een jam potje en laat je het voor een uur afkoelen&opstijven in de koelkast.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/
Zoete recepten, Bakken, Pasen, Cake in een eierdop