Spinaziesoep met heel veel groente

Detox spinaziesoep

In januari heb ik altijd een soort dilemma op het gebied van eten, misschien is dat wel heel herkenbaar. Ik begin met goede voornemens, daar hoort bij dat ik het sporten weer beter op ga pakken, dat ik gezonder ga eten en de tussendoortjes en lekkere dingen even links laat liggen.

Aan de andere kant heb ik in de koude januari maand juist véél cravings naar comfort food. Vet, lekker warm, denk aan warme chocomel met slagroom en avondjes op de bank met series, lekkere pasta’s en ovenschotels met vooral een dikke laag kaas. Je raadt het al, dat past niet binnen het schema met ‘gezonde dingen om te eten in januari’. En ondanks de goede voornemens snak ik toch echt naar comfort food.

Met deze spinaziesoep voldoe ik aan beide eisen. Het is een héle gezonde soep, want hij zit echt boordevol groenten, en daarnaast voelt het ook echt als comfort food. Het is heerlijk warm en samen met een speltbroodje is het smullen geblazen. Niets fijner dan de zondagavond op de bank met deze soep, wat speltbroodjes en homemade kruidenboter. Mocht je echt zin hebben in ‘vette hap’ probeer dan deze gezonde groente frietjes en maak er een hamburger bij van rundergehakt of eet het met falafel.

Deze groene detox, maar toch comfort soep is heel simpel te maken, en meer vitamine krijg je niet snel binnen met één maaltijd! Smul je mee?

Spinaziesoep met kikkerwten
Recept voor 4 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
30 min
Totale tijd
1 hr
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
30 min
Totale tijd
1 hr
Ingrediënten
 1. 1 broccoli
 2. 1 courgette
 3. 1 blik kikkererwten
 4. 3 handen spinazie
 5. 2 teentjes knoflook
 6. 2 wortels
 7. 1 ui
 8. handje basilicum (+ extra voor de garnering)
 9. 1,5 liter runderbouillon
 10. Zout
 11. Peper
Bereidingswijze
 1. Zet een pan met water op het vuur en laat de bouillonblokjes daarin smelten. Ondertussen snijd je alle groenten en laat je de broccoli, wortels, courgette en spinazie 5 tot 7 minuten stomen.
 2. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef terwijl je de rest van de groente in de blender fijn maalt. Als dit lastig gaat, schenk je er een aantal soeplepels van de runderbouillon bij (als je blender hier voor bestemd is, anders eerst even af laten koelen!) Als het een glad mengsel is mogen de kikkererwten erbij en blend je nog even door.
 3. Schenk het bij de runderbouillon en laat tot het kookpunt komen. Voeg naar smaak zout en peper toe.
 4. Schenk de soep in kommen of potjes en garneer met basilicum en eventueel wat stukjes fetakaas.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Spinaziesoep met heel veel groente

Spinaziesoep met heel veel groente

Spinaziesoep met heel veel groente

Spinaziesoep met heel veel groente