Spinazie,-boontjes-salade

Je kent ze wel… Van die dagen dat je doodmoe thuiskomt uit school of je werk en geen zin meer hebt om lang in de keuken te staan. Echter willen we de goede voornemens om gezond te eten niet direct de prullenbak ingooien. Dus geen McDonalds of friettent in de straat, maar een makkelijke en gezonde salade!

Salades heb je in allerlei soorten en maten. Met vlees, extra groente, juist wat meer fruit, of met kaas, olijven en walnoten of andere pitjes en zaden.

Ik ben zelf dol op een salade met geitenkaas en maakte deze salade met verschillende ingrediënten die ik nog in huis had. Scheelt dus ook nog eens een bezoekje aan de winkel.

Salade van sperzieboontjes, geitenkaas, peer en walnoten.
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
20 min
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
20 min
Ingrediënten
 1. Spinazie (ik gebruik zelf vaak spinazie als ‘sla’ zijnde, maar hier kun je eindeloos mee variëren)
 2. Geitenkaas
 3. Stukjes peer
 4. Stukjes komkommer
 5. Walnoten
 6. Sperzieboontjes
 7. Citroensap
 8. Balsamico
 9. Peper
 10. Basilicum
Bereidingswijze
 1. Zet een pan water op waar de sperzieboontjes een minuut of 5 in kunnen koken. Niet veel langer, want dan verdwijnen de vitaminen namelijk! Hak de sperzieboontjes vast in kleine stukjes en stop ze in het water als het kookt. Snijdt ondertussen de geitenkaas, stukjes peer en de stukjes komkommer in kleine stukjes en strooi deze over de spinazie heen. Als de sperziebonen gaar zijn laat je ze even uitlekken en strooi je ook deze over de salade. Als ik met meerde personen ben zet ik de walnoten vaak in een bakje naast de salade neer… het is me al vaak overkomen dat iemand hier niet zo dol op is;-).
 2. Alle ingrediënten voor de dressing kunnen door elkaar geroerd worden. Als je verse basilicum hebt snijdt deze dan in hele kleine stukjes en voeg als laatste aan de dressing toe.
 3. Eet smakelijk!
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/