gezonde kipnuggets, snacken op vrijdag, gezonde snacks

Vrijdag frietdag. Dat is bij ons al jaren zo. Sterker nog, ik kan mezelf geen weekend heugen dat het geen vrijdag frietdag was bij ons gezin. Ik ben dol op een bord frietjes met mayo en wat snacks. Ik kan er na een drukke week echt van genieten. Daarnaast vind ik eten met mijn vingers ook zo fijn. Geen gedoe, lekker casual, no-nonses, genieten van een bord friet.

Grappige anekdote is wellicht dat ik echt jáááren geen friet heb gegeten. Ik denk dat ik een jaar of 8 was toen ik ziek ben geworden in de nacht en die avond friet had gegeten. Nu is het vaker zo dat mensen, ook al weten ze dat het een griepje is, het eten wat ze het laatst op hebben voor ze ziek worden wel even gezien hebben. Bij mij duurde dat 7 jaar. Inmiddels ben ik alweer even genezen en doe ik vrolijk mee met deze frietdag.

Wel probeer ik sinds mijn ‘nieuwe eetpatroon’ gezonde manieren en varianten van friet te bedenken. Zo vind ik het ook fijn om deze gezonde groente frietjes te eten. Niet dat ik een vette hap zo erg vind een keer in de week, maar mijn buik wordt er gelukkiger van als het wat minder vet is. Zo bakken we ook steeds vaker home-made frietjes van aardappelen uit de oven. Smaakt heerlijk, je gebruikt weinig vet en vooral fijn, geen toegevoegde e-nummers of andere ongewenste ingrediënten. Niets gaat boven een portie verse friet!

Niet alleen de friet maken we regelmatig zelf, ook zijn we aan de slag gegaan met de snacks! Als de friet gezonder kan, kunnen we dat met de snacks ook voor elkaar krijgen. Al speurend over het internet kwam ik verschillende ideeën tegen. Zo ook de Kip wraps van Simone. Die overigens heerlijk smaken. Het artikel bracht me op het idee om de kip die hier gebruikt wordt, als snack te maken voor onze frietdag. Gezonde kipnuggets. Geloof mij, dat is fijn comfort food! Bak je mee?

Gezonde kipnuggets
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
30 min
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
30 min
Ingrediënten
 1. 3 stukken kipfilet
 2. 6 eetlepels polenta (maisgriesmeel)
 3. Zout
 4. Peper
 5. (zelf naar smaak toevoegen: knoflookpoeder, chilipoeder, kerriepoeder)
 6. Olijfolie
Opmerkingen
 1. Doe de polenta in een bak of mengkom. Snijd de stukken kipfilet in kleine stukjes of reepjes.
 2. Strooi nu het zout, de peper en de kruiden naar smaak over de stukjes kipfilet.
 3. Rol de stukjes kipfilet door de polenta en zet ondertussen een pan op het vuur met een flinke scheut oflijolie.
 4. Als de stukjes kip bedekt zijn met polenta, zijn ze klaar om gebakken te worden. Bak ze aan beide kanten bruin. Als je het gevoel hebt dat er wat meer polenta op de kip mag, dan kun je dit in de pan er nog wat overheen strooien.
 5. Serveer met mayonaise, homemade mayonaise of een sausje van Griekse Yoghurt en kruiden.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

gezonde kipnuggets, snacken op vrijdag, gezonde snacks

 

Weten waar ik het liefst mijn koffie drink, hoe ik gezond, maar toch ook ongezond kan eten tegelijkertijd, waar ik sport, maar soms toch ook liever niet, waar ik naartoe reis, maar waarom ik ook net zo lief weer thuiskom en hoe ik mijzelf een weg door het leven baan? Volg mij op Instagram voor een kijkje achter de schermen.