Paprikaspread met tuinkers en geroosterde cashewnoten

Kookworkshop tijdens een weekend in Italie

In de nazomer van 2017 ben ik met een aantal vriendinnen een weekend naar Italië geweest. Tijdens dit weekend hebben we vóóral niks gedaan. En vooruit, de workshop pizza en pasta maken viel ook onder ‘niet zo veel doen’ ;-). Een van de gerechten waar ik mee aan de slag ben gegaan is het bereiden van geroosterde paprika’s voor een salade. Wij zijn hier thuis absoluut niet van de pakjes en zakjes, maar geroosterde paprika’s halen we thuis vaak in een pot. ‘Te veel werk’ na een lange werkdag om daar zelf aan te beginnen. Maar echt jongens, het is ZO simpel. Het werk valt reuze mee. Vooral het wachten tijdens het roosteren/afkoelen vergt wat geduld, maar dat zijn ook mooie momenten om iets anders voor het eten te bereiden bijvoorbeeld.

Ik moest vanochtend denken aan onze kookworkshop en de geroosterde paprika’s. Ik had in mijn koelkast namelijk nog 2 zoete rode paprika’s en één gewone rode paprika die wel echt gegeten moesten worden voor ze zouden bederven. Omdat ik de laatste weken nog meer gefocust ben op het (nog minder) binnen krijgen van producten uit pakjes en zakjes bedacht ik een paprikaspread voor om mijn crackers tijdens de lunch. Hoewel kipfilet met avocado en avocado met tomaatjes op wat crackers of rijstwafels heerlijk zijn tijdens de lunch, kan het geen kwaad dit wat vaker af te wisselen, houdt de fun erin ;-).

Paprikaspread maken

Het maken van de Paprikaspread

Vanochtend tijdens een reis down-to-memory-lane bedacht ik dus deze paprikaspread en hij is het waard direct gedeeld te woorden op de blog! De paprikaspread is overigens niet alleen lekker tijdens de lunch, maar het is ook een perfecte dip voor de middagborrel of voor op toastjes bij een kaasplank. Lees hieronder verder voor het (makkelijke!) recept en geniet vanavond tijdens het diner of morgen tijdens de lunch van deze heerlijke paprikaspread met bijvoorbeeld wat komkommertjes en rucola op een cracker, rijstwafel of boterham!

Paprikaspread met tuinkers en geroosterde cashewnoten
Recept voor 10 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
40 min
Totale tijd
1 hr
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
40 min
Totale tijd
1 hr
Ingrediënten
 1. Tuinkers
 2. 1 (gewone) rode paprika
 3. 1 zoete rode paprika
 4. 70 gram cashewnoten
 5. Teentje knoflook
 6. Sap van een halve citroen
 7. Olijfolie
 8. Zout
 9. Peper
Bereidingswijze
 1. Verwarm de oven voor op 225 graden
 2. Haal de zaadlijsten uit de paprika's en snijd ze beiden in repen
 3. Leg de paprika's met de glanzende kant naar boven voor +/- 40 minuten in de oven
 4. Rooster ondertussen de cashewnoten. Als deze bijna goed zijn, laat dan een stukje knoflook in stukjes en twee eetlepels tuinkers 'mee-roosteren' voor 3 minuten.
 5. Doe het notenmengsel en de sap van een halve citroen vast in de keukenmachine.
 6. Als de paprika's klaar zijn kun je ze na ze even af te laten koelen ontvellen. Je kunt ze ook een minuut of 20 in een afgesloten pan leggen. Het vel zal er hierna veel gemakkelijk afgaan.
 7. Als de paprika's ontveld zijn doe je ze in de keukenmachine en mix je alles inclusief wat zout, peper en olijfolie.
 8. Eet smakelijk!
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/
Paprikaspread met tuinkers
 
Paprikaspread met cashewnoten
 
Ga je deze paprikaspread ook proberen!? Lekker! Laat het ons vooral weten via de comments of tag ons of laat een berichtje achter via Instagram!