Pannenkoeken met blauwe bessen, recepten, pannenkoeken bakken
“TGIF: Thank God It’s Friday. Ik vind het zo’n heerlijke uitspraak en wilde er graag een vast item van maken op mijn nieuwe blog. Maar hoe richt je zo’n TGIF nou in? Op mijn vorige blog probeerde ik een soort dagboekje, maar dat voelde niet goed. Toen ik voor de Kerst in de keuken stond wist ik het ineens, een TGIF is ideaal voor ongezond lekkers. Een heerlijke cocktail, mijn favoriete appeltaart, zondagse lasagnes van mama of de chocoladecake uit oma’s handgeschreven receptenboek. Klinkt dat niet goed?”

Pannenkoeken, het is het lievelingseten van menig kind (en volwassene ;-)). De vraag werd vroeger op verjaardagen altijd gesteld bij ons. Wat wil je eten? En dan kwam daar wellicht een van de drie P woorden uit. Pizza, Patat (al noem ik dat liever friet!) of Pannenkoeken. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik vrij weinig voor pizza koos… patat en pannenkoeken lagen me meer als kind zijnde. Een bord vol appelpannenkoeken, daar kon je me echt blij mee maken!

Niet alleen op verjaardagen… ook regelmatig stond ons mam op woensdagmiddag in de keuken om voor 10 man pannenkoeken te bakken. Ik kan me de dagen nog zo voor de geest halen. Vooral die fijne septemberdagen, dat het al wat kouder begon te worden, ik fijn buiten speelde met vriendinnetjes en we daarna om 17:00 naar binnen gingen en ons een grote bord pannenkoeken te wachten stond. Wat waren dat heerlijke dagen. Iedereen kon aansluiten. Buurmeisje, vriendinnetje van mijn zusjes en tot in de vroege avonduurtjes stond mama achter het fornuis. Niet alleen de dagen, ook de geur kan ik me herinneren als de dag van gisteren.

Goed.. laat ik jullie niet te veel meenemen in mijn eeuwige gezwijmel naar de nostalgie. Jullie zijn vast en zeker benieuwd naar het recept van deze pannenkoeken met blauwe bessen, right ;-)? Niet zo ‘slecht’ als de vorige vrijdagen, maar zeker een plekje waard om in het weekend van te genieten.

Pannenkoeken met Blauwe bessen
Recept voor 15 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
30 min
Totale tijd
45 min
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
30 min
Totale tijd
45 min
Ingrediënten
 1. - 3 eieren
 2. - 125 gram speltmeel
 3. - 200 ml amandelmelk
 4. - 1 eetlepel Agave Siroop
 5. - Flinke dot kaneel
 6. - Snuf zeezout
 7. - Olijfolie
 8. - Blauwe bessen
 9. - Poedersuiker
 10. - Suiker
Bereidingswijze
 1. Zorg eerst dat het beslag wordt gemaakt. Pak een mengkom en doe de eieren daar samen met de agavesiroop als eerste in. Meng dit door elkaar.
 2. Doe nu beetje bij beetje de melk en de bloem bij de eieren, Roer dit met een mixer of met een garde (de manier waarop ik het leuk vind!) door elkaar. Als het een glad geheel is strooi je de kaneel en het zout erop en meng je dat nog even mee.
 3. Tijd om het vuur zachtjes aan te zetten. Giet wat olijfolie in de pan en laat dit warm worden. Schenk met een soep/juslepel het beslag met kleine beetjes in de pan, zodat je mini-pancakes krijgt. Laat ze op middelmatig vuur gaar worden en draai om wanneer je luchtbelletjes ziet aan de bovenkant.
 4. Als de pannenkoeken klaar zijn kun je de pan nog gebruiken om een paar blauwe bessen te 'bakken'. Zo zijn ze lekker warmen en smelten ze als ze op de pannenkoeken stapel liggen. Krijg je een heerlijk sausje van!
 5. Natuurlijk kunnen ook stroop, poedersuiker en kristalsuiker niet ontbreken als topping!
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/
Pannenkoeken met blauwe bessen, recepten, pannenkoeken bakken

Pannenkoeken met blauwe bessen, recepten, pannenkoeken bakken

Eet smakelijk!