Mugcake als ontbijt, gezond ontbijt

Mugcake als ontbijt

De mugcake is al een tijdje favoriet in healthland geloof ik. Toch moet ik bekennen dat ik de mugcake nog niet vaak op de ontbijttafel heb gezet. Nu ik deze variant vanochtend heerlijk geurend uit de magnetron haalde vraag ik me af waarom. It’s delicious! En niet alleen ruikt en smaakt deze mugcake goed, een simpeler recept heb ik geloof ik nog niet gemaakt. Het kost je in het totaal 5 minuten en er gaan alleen maar gezonde ingrediënten in. Klinkt ideaal voor degene die eigenlijk om 08:00 in de trein moeten zitten naar school of met de auto naar het werk, niet waar?

Zoals jullie misschien wel hebben gelezen in deze blogpost ben ik de laatste weken wat meer afwezig in de online wereld. Ik had en heb wat offline tijd nodig en dat bevalt me eigenlijk erg goed. Ik heb enorm veel ideeën om mee aan de slag te gaan en ik blijf de gerechten die we ‘s avonds eten maar fotograferen. Soms omdat ik het gewoon leuk vind, soms omdat ik denk dat het een fijn gerecht is voor My Delicious Journey.

Ik werk een aantal dagen in de week en de andere dagen rommel ik wat aan in huis. Opruimen van hoekjes waar je normaal nooit aan toe komt, veel op visite bij mijn ouderlijk huis, rondjes lopen met de hond, zo nu en dan eens zwemmen. Ja, deze weken bevallen me wel. Inspiratie krijg je als je wat meer rust hebt.. en ik denk dat ik nu wel kan beamen dat dat klopt.

Ik kijk enorm uit naar volgende week. Dan heb ik vakantie samen met mijn lief en dat maakt vakantie ook echt vakantie. Ik heb eigenlijk nog best wat te doen deze laatste weken (erg hé, vrije weken VLIEGEN voorbij). Ik moet wat boeken lezen voor mijn minor en me alvast verdiepen in verschillende aspecten van de PR-wereld. Ik geniet en voel veel minder druk dan ik de afgelopen maanden heb gevoeld en dat voelt goed. Neemt niet weg dat ik nog steeds onrustig ben en graag in 100 sloten tegelijk spring.. maar ik voel een soort kalmte die ik eigenlijk helemaal niet ken..

Goed, genoeg over mij vandaag. Hoe zien jullie vakantieweken eruit? Al op reis geweest? Of lekker op een handdoekje aan het zwembad gelegen? En na het zien van dit recept, gaan jullie hem ook proberen, de mugcake als ontbijt ;-)?

Recept voor de mugcake

Mugcake met banaan en kaneel
Recept voor 1 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
3 min
Bereidingstijd
2 min
Totale tijd
5 min
Voorbereidingstijd
3 min
Bereidingstijd
2 min
Totale tijd
5 min
Ingrediënten
  1. 1 hele rijpe banaan
  2. 1 ei
  3. 30 gram havermout
  4. Snuf zout
  5. Theelepel kaneel
  6. 2 handjes blauwe bessen
Bereidingswijze
  1. Prak de banaan en klop het ei erdoorheen zodra de banaan een papje is.
  2. Als de banaan en het ei zijn gemend voeg je de havermout, de kaneel en het zout toe. Roer dit goed door elkaar heen en zet het voor 1.30/2.00 minuten in de magnetron.
  3. Ondertussen doe je een handje blauwe bessen in een pannetje en laat je ze ploffen. Roer er dan doorheen tot het een sausje is.
  4. Haal de mugcake uit de magnetron, bestrooi nog met wat kaneel, giet de bosbessensaus eroverheen en decoreer met het andere handje blauwe bessen.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/
Mugcake als ontbijt, gezond ontbijt