Ontbijt Smoothiebowl

Green Monster Smoothiebowl

Een gruwelijk lekker monster, dat dan weer wel. Deze smoothiebowl zit VOL met ingrediënten die je een energie-boost geven. Ik vind dit persoonlijk een perfect post-workout ontbijt. Als je jezelf flink moe (fit) hebt gemaakt in de sportschool, dan ben je toe aan iets dat goed vult en dat doet deze smoothie zeker! Ik ontdekte hem bij een vriendinnetje, die maakte hem voor mij toen we een ontbijtdate hadden. Het is ook zo’n lekkere afsluiter van je morning-routine. Een knaller om daarna de dag te beginnen (maar over die ochtendroutine later meer.. I love it!).

Dit recept is voedend, vullend, eiwitrijk en heeft ook de nodige vezels! Spirulina geeft ons eitwitten en zorgt voor calcium, magnesium en ijzer. De banaan geeft ons energie en voorziet ons van vezels evenals de havermout die in de smoothiebowl gaat. Ook aan antioxidanten geen tekort, want die krijg je binnen door de raw cacao.

Green Monster Smoothiebowl met banaan, havermout, spirulina en raw cacao

Even kletsen

Nu ik jullie aandacht heb voor het recept van deze smoothie, heb ik eigenlijk nog een vraag; hoe gaat het met jullie? Het is even geleden dat ik een ‘klets’ blog heb geschreven. Het voelde (en voelt nog steeds) niet helemaal als het juiste moment, maar soms is een kort praatje ook goed, niet waar? Hebben jullie plannen voor de zomer? Gaan jullie lekker roadtrippen? Op reis naar een ver land? Of heb je veel plannen om de zomerdagen – en avonden in Nederland door te brengen? Wat trouwens prima vertoeven is! Ik heb misschien wel een hele goede tip voor je… waar je je deze zomer ook bevindt, probeer eens om te genieten van je ontbijtje in de ochtendzon, buiten! Het is zo een groot verschil of je het ontbijt binnen aan tafel- of buiten aan tafel eet. De vibe is anders. De eerste zonnestralen verwarmen je snoet, een ochtendbriesje dat lekker door je haren waait, wakker worden met het geluid van buiten.

Ik kreeg afgelopen week een lief berichtje van een vriendin dat ze door mijn stories ook is gaan proberen meer buiten te eten en dat het zo fijn is! Het is zo iets simpels, alles aan je ochtendritueel kan hetzelfde zijn, je schuift alleen niet binnen, maar buiten aan tafel. Probeer het eens! En mocht je dat doen.. ik ben heel benieuwd hoe het bevalt. Laat je het mij weten? Mag hier.. mag via Instagram.

Onze zomerplannen? Veel bezig zijn in- en rondom ons nieuwe huis. Helaas is de planning iets uitgelopen (maar als jullie het leuk vinden kan ik ook een ‘wij gaan verhuizen – deel 4 schrijven ;-)), daardoor is de verhuisdatum best wel flink opgeschoven. Een tijd geleden hoopten we dat half juli te halen was, maar het lijkt erop dat het eind augustus zal worden. Verder hoop ik veel van de zomeravonden te kunnen genieten, lekker op ons dakterras te hangen EN het supboard toch wel heel snel weer eens af te stoffen om het water op te gaan!

Goed, voor nu even genoeg gekletst. Tijd voor het recept!

Green Monster Smoothiebowl

Ingrediënten – voor 1 smoothiebowl
• 1 kleine banaan
• 1 flinke hand frambozen (helft voor in de smoothie, andere helft als topping)
• 1 flinke hand blauwe bessen (helft voor in de smoothie, andere helft als topping)
• 1 theelepel raw cacao
• 1 flinke theelepel spirulina
• 1 theelepel pindakaas
• 3 eetlepels havermout (ongeveer 25 gram)
• 50ml plantaardige melk – ik gebruik bijna altijd havermelk voor dit ontbijt (wil je de smoothiebowl iets ‘drinkbaarder’, voeg dan meer plantaardige melk toe)
• 1 theelepel zaden en pitten.
• 1 theelepel kokosrasp

– Optioneel: 2 druppels Lemon Essential Oil.

Toppings
• frambozen
• Blauwe bessen
• 1 theelepel zaden en pitten
• 1 theelepel kokosrasp

Methode
• Doe de banaan, de helft van de frambozen en de blauwe bessen, de raw cacao, spirulina, havermout, havermelk en pindakaas in de blender. Je kunt altijd meer (plantaardige) melk toevoegen als je wilt dat de smoothie wat drinkbaarder wordt, juist iets meer havermout om hem dikker te maken. Mocht je gebruik (willen) maken van de lemon essential oil, voeg die dan ook toe bij deze stap.
• Laat de blender draaien en pak ondertussen een lepel en een schaaltje om de smoothie in te doen.
• Schenk de smoothie in het schaaltje en top af met de blauwe bessen, frambozen, zaden, pitten en kokosrasp.
• Moet je snel van huis? Sla de toppings dan over, maak de smoothie iets drinkbaarder en neem mee in een fles!

Green Monster Smoothiebowl met banaan, havermout, spirulina en raw cacao

Je vindt Spirulina en Raw Cacao (wat in het green monster wordt gebruikt) in de meeste supermarkten, maar je bestelt het ook gemakkelijk online. Hier koop je o.a. de Spirulina en Raw Cacao.

Meer gezonde (smoothiebowl) ontbijtjes? Probeer dan deze Happiness Smoothiebowl of deze mugcake bijvoorbeeld. Wat is jouw favoriete post work-out smoothie ;-)? Laat het ons weten in de comments of middels een berichtje op Instagram!