Chocosmoothie, Healthy Smoothie, Raw cacaopoeder, Hennepzaad, Smoothie, Smoothie emt chocolade

Keer op keer een sterk smakende groene smoothie achteroverslaan is niet altijd even leuk. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor smoothies die een stuk lekkerder zijn én ook nog eens minstens zo gezond. Deze heerlijke choco smoothie zit bomvol met voedingsstoffen die je een flinke dosis energie geven en goed zijn voor een stralende huid, het tegengaan van stress en het herstellen na een workout.

Goodbye stress
Magnesium is in deze smoothie rijkelijk aanwezig dankzij de rauwe cacaopoeder, hennepzaad, spinazie, banaan en kaneel en vormt één van de belangrijkste mineralen voor ons lichaam omdat het bijna bij ieder proces betrokken is. Belangrijke processen zijn bijvoorbeeld het ontspannen van de spieren en het tegengaan van stress. Daarnaast zorgt magnesium voor energie, verlicht het de pijn bij de maandelijkse periode en kan het ook nog eens hoofdpijn verminderen. Wat dacht je van een heerlijke rustgevende avond met een welverdiende choco smoothie als beloning na een stevige practice op je yogamat? Gegarandeerd geen stress en heerlijke nachtrust!

Hello stralende huid
Twee andere aanwezige mineralen zijn ijzer en zink welke goed zijn voor een gezonde huid, stralende haren en sterke nagels. IJzer zorgt voor een goede doorbloeding en helpt daarmee zuurstof en voedingsstoffen naar de uiteinden van je lichaam (haren, nagels) te vervoeren. Zink zorgt ervoor dat je lichaam het eiwit keratine produceert. Keratine vormt de bouwstof van zowel je huid, haren en nagels en is dus super belangrijk!

Chocosmoothie, Healthy Smoothie, Raw cacaopoeder, Hennepzaad, Smoothie, Smoothie emt chocolade

Een sportieve smoothie
Alle aanwezige mineralen geven je een energieboost wat je goed kunt gebruiken voordat je naar de sportschool gaat, een rondje gaat hardlopen of aan een yoga practice begint. Of juist na je workout om je energielevel weer aan te vullen. Daarnaast bevat hennepzaad enorm veel eiwitten die je spieren ten goede komen bij het herstel na het sporten. Ook de amandelmelk bevat de nodige eiwitten.

Aan de slag
Genoeg redenen om deze heerlijke choco verrassing te gaan maken. Voeg de onderstaande ingrediënten toe in de blender en mix je smoothie in ongeveer een halve minuut tot een zacht geheel. Deze smoothie is het lekkerst als hij koud is, voeg eventueel ijsklontjes toe aan je blender om je smoothie zou koud te maken als jij lekker vindt.

Smullen maar van die smoothie
Ik (Anouk) was eerst zelf wat sceptisch over hennepzaad. En ondanks de vele superfoods die ik heb uitgeprobeerd, was dit de eerste keer dat ik het probeerde! Ik was bang voor een overheersende smaak, maar dat bleek nergens voor nodig! Ben je beginnend smoothie drinker, wil je toch wat groen (de spinazie) aan je smoothie toevoegen, maar ook gewoon genieten van de fijne choco smaak? Then give it a try!

Go Choco Smoothie
Beoordelingen
Printen
Ingrediënten
  1. 200 ml amandelmelk
  2. 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
  3. 2 eetlepels hennepzaad
  4. 1 banaan, het liefst bevroren
  5. 4 grote spinaziebladeren
  6. Snuf kaneel
  7. Optioneel: 1 theelepel vanillepoeder
  8. Optioneel: 1 eetlepel honing
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Lisanne, superyoga.nl

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lisanne van Superyoga.nl. Twee en half jaar geleden woog Lisanne teveel, zat niet lekker in haar vel en tot overmaat van ramp kreeg ze immuunziekten. Ze was sportief, dus daar lag het niet aan. Het zat in de basis. Lisanne had weinig structuur en achteraf gezien bleek dat ze niet gezond at, al dacht ze zelf van wel.
Veel lezen en analyseren bracht haar op het idee een consult af te nemen bij een healthcoach, inclusief voedingsplan. Lisanne begreep lang niet alles, maar stapje voor stapje pakte ze het op en ging ze zich beter voelen. Ook de kilo’s vlogen eraf. Een gezonde leefstijl werd een enorme passie en die passie zette ze samen met haar vriend om in Superyoga.nl. Een webshop gericht op yoga producten, superfoods, eiwitten en met een omgeving waar iedereen lekkere gezonden recepten kan vinden.