Zondagsbrunch: traditionele wafels met poedersuiker en mirabelle

Tijd voor een nieuwe rubriek: de zondagsbrunch! Liefde gaat bij mij of beter gezegd ons écht door de maag. Je kunt ons niet gelukkiger maken dan met een goed ontbijt, een fijn diner of een uitgebreide brunch. Vooral op zondag. Want zondag is de dag voor familie, de dag voor elkaar en de dag van ontspanning. Op zondag nemen we gerust van 10:00 tot 13:00 de tijd om koffie te drinken, een smoothie te maken, champagne in te schenken, pannenkoeken te bakken, een ei te pocheren en voor we het weten slaat de klok alweer na het middaguur. We nemen jullie daarom maar al te graag mee op brunchavontuur.

Deze traditionele wafels bijten de spits af. Op de een of andere manier zijn recepten met zoet deeg hier erg geliefd. We zouden het geen probleem vinden om elke dag pannenkoeken te eten: voor het ontbijt, als diner óf als toetje. Ook wafels en poffertjes lusten we wel pap van. Het is dan ook geen verrassing dat we in het weekend vaak één van deze lekkernijen maken. Wafels maken is nog best een kunst. De eerste drie keer werd het helemaal niets. Beslag te dun, beslag te dik, een sladderige wafel of een wafel die zo stevig is dat je na een hap méér dan voldoende hebt. Het weekend daarna ging beter. Ik probeerde mijn eigen wafelrecept uit. Iets minder melk dan gelezen in alle recepten, iets meer bloem, iets minder gewone suiker, iets meer vanille suiker en een snuf kaneel. Na een dik half uur mengen en het beslag luchtig te hebben geklopt mocht het deeg op ons nieuwe wafelijzer. Hmmmm, zelfs met goedkeuring van de schoonouders. Dan zit het goed.

Zondagsbrunch: traditionele wafels met poedersuiker en mirabelle

Wafels zijn er overigens in vele soorten en maten. Zo kwam ik laatst een wafel tegen van kroketten met daarop verschillende sausjes… Andere normale varianten lijken mij dan wel weer het proberen waard. Wat dacht je van wafels gemaakt met kwark en pompoen? Een gezonde variant gemaakt met havermout? Of een wafel met pepernoten? Ik denk dat we nog vele uitdagingen aan kunnen gaan tijdens ons brunchmoment en van deze wafelavonturen laten we jullie uiteraard meegenieten. Honger gekregen? Snel aan de slag dan! De wafels smaken overigens erg lekker met een laagje poedersuiker en eventueel wat mirabelle!

Paprikaspread met tuinkers en geroosterde cashewnoten
Recept voor 10 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
40 min
Totale tijd
1 hr
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
40 min
Totale tijd
1 hr
Ingrediënten
 1. Tuinkers
 2. 1 (gewone) rode paprika
 3. 1 zoete rode paprika
 4. 70 gram cashewnoten
 5. Teentje knoflook
 6. Sap van een halve citroen
 7. Olijfolie
 8. Zout
 9. Peper
Bereidingswijze
 1. Verwarm de oven voor op 225 graden
 2. Haal de zaadlijsten uit de paprika's en snijd ze beiden in repen
 3. Leg de paprika's met de glanzende kant naar boven voor +/- 40 minuten in de oven
 4. Rooster ondertussen de cashewnoten. Als deze bijna goed zijn, laat dan een stukje knoflook in stukjes en twee eetlepels tuinkers 'mee-roosteren' voor 3 minuten.
 5. Doe het notenmengsel en de sap van een halve citroen vast in de keukenmachine.
 6. Als de paprika's klaar zijn kun je ze na ze even af te laten koelen ontvellen. Je kunt ze ook een minuut of 20 in een afgesloten pan leggen. Het vel zal er hierna veel gemakkelijk afgaan.
 7. Als de paprika's ontveld zijn doe je ze in de keukenmachine en mix je alles inclusief wat zout, peper en olijfolie.
 8. Eet smakelijk!
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Zondagsbrunch: traditionele wafels met poedersuiker en mirabelle

Zondagsbrunch: traditionele wafels met poedersuiker en mirabelle

Zondagsbrunch: traditionele wafels met poedersuiker en mirabelle

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met fonQ.