Salade met gerookte zalm

Het is de laatste weken rustig hier. Dat heeft alles te maken met het afronden van mijn stage, een week Italië, het opzetten en inschrijven van een nieuw bedrijfje en de werkzaamheden voor andere werkgevers. Ook ben ik veel offline de laatste weken. Ik merkte aan mezelf dat ik het online zijn niet meer leuk vond. Het werd automatisme, ik ging 15x op Facebook zonder daar erg in te hebben, bloggen omdat ik blogger ben.. niet meer omdat ik graag iets wilde delen. Van dat gevoel moest ik af. Dat zeg ik nog verkeerd. Ik moet van het moeten af. Want mijn leven was constant stress. En ik durf eerlijk te zeggen dat de online wereld daar een grote boosdoener van is.

Ik zie mensen om me heen die 3, 5, 7 jaar jonger zijn en het helemaal gaan maken. Vrouwen die naar de top gaan en amper 1 jaar ouder zijn dan ik. Het heeft me niet alleen aan het denken gezet, het gaf me ook een gevoel van frustratie. Ik ben zeer competitief ingesteld. Ik wil het ook, ik wil het meer, ik wil het beter. Ergens is het een positief ding, aan de andere kant is dit ook een grote valkuil. Tranen met tuiten heb ik gelaten omdat ik ‘nog niets ben’. Of misschien ook nooit wat word.. naja, iets worden zoals de vrouwen waar ik het hier over heb. Vrouwen die online magazines, labels voor tassen of schoenen of een lunchtent opzetten.

Om het even samen te vatten. Ik had en heb wat offline tijd nodig. Ik wil genieten van de dingen die er echt toe doen in het leven. Uren in de keuken staan en eten met mijn familie, grote rondes wandelen in het bos met de hond, met mijn lief kletsen over het leven, met vriendinnen lunchen of met mijn zusjes shoppen. Daar ben ik iemand. Daar ben ik mezelf. Dan ben ik gelukkig.

Bloggen doe ik op de momenten dat ik er rust voor heb. Dan komen de fijnste verhalen. Ik ga niet weg hoor! Ik moet op dit moment alleen even aan mezelf en aan mijn omgeving denken. Het is tenslotte niet voor niets vakantie. En die moet ik ook gewoon eens nemen;-).

Salade met gerookte zalm en zongedroogde tomaten

Tijd voor het recept van vandaag. Want fijne, nieuwe en ook lekkere dingen komen tot stand als ik in rust ben. Dan bedenk ik me ineens dat ik tijd genoeg heb om ‘die lekkere salade met zalm’ te maken of recepten uit een van mijn tientallen kookboeken te proberen. En zo kwam ook deze salade met zalm voor jullie tot stand. Eet je mee?

Salade met gerookte zalm en zongedroogde tomaten
Recept voor 1 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
15 min
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
15 min
Ingrediënten
 1. Spinazie
 2. Rucola
 3. Geitenkaas
 4. Zongedroogde tomaatjes
 5. Komkommer
 6. Gerookte zalm
 7. Walnoten
 8. Olijfolie
 9. Zout
 10. Peper
Bereidingswijze
 1. Pak een groot eenpersoons slabord en bedek deze met spinazie en rucola. Houd ook nog war rucola over voor de garnering.
 2. Snijd de komkommer, de zongedroogde tomaatjes en de geitenkaas in kleine stukjes. Verdeel deze over de salade.
 3. Snijd ongeveer 75 gram gerookte zalm in plakjes en verdeel over de salade.
 4. Kraak een handje walnoten fijn en strooi over de salade.
 5. Als slasaus gebruik je een scheut olijfolie, een snuf zout en peper.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/
Salade met gerookte zalm