Gezonde meeneem lunch: Bulgur met spinazie en fetakaas

Wéér een salade die op mijn favorieten lijstje staat. Sinds ik na mijn afstuderen vaker thuis ben, heb ik mezelf weer verdiept in een gezonde levensstijl. Eerlijk is eerlijk, tijdens het afstuderen lag de motivatie en het gezonde eten ergens in de hoek. Zonde, maar waar. Zoals ik in het artikel van gister al vertelde vond ik het best wel lastig om een gezonde meeneem lunch te bedenken. Terwijl de oplossing zo voor de hand ligt. Wat ik ‘s avonds eet, kan namelijk perfect mee als lunch. Deze salade is daar ook weer een goed voorbeeld van.

Vind je het diner van de dag ervoor een te zware kost om tijdens de lunch te eten? Dan neem je een kleinere portie of je laat wat ingrediënten weg. Deze bulgur salade eet ik ‘s avonds vaker maar dan voeg ik er nog falafel balletjes (heerlijk!) aan toe. Voor de lunch zou ik dat ook graag doen, maar ik merk dat ik mijzelf beter voel als de lunch iets lichter is. Dit is aan jou om te bepalen wat je doet en waar je je goed bij voelt.

Deze bulgur salade bevat weinig ingrediënten, maar wel gezonde, voedende en zeer kleurrijke ingrediënten. Ze zeggen wel eens hoe meer kleur er op je bord (of in je lunchtrommel) te vinden is, hoe gezonder en hoe meer verschillende soorten vitaminen je binnenkrijgt. Dus hup, hup de keuken in en genieten maar ;-). Deze lunch is overigens heel makkelijk mee te nemen in een lunchbox of trommel!

Bulgur salade met spinazie en fetakaas
Recept voor 1 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
Ingrediënten
 1. Fetakaas (zelf de hoeveelheid bepalen, ik gebruik een kwart pp)
 2. Halve groene paprika (of geel of rood)
 3. Kwart komkommer
 4. 8 snoeptomaatjes
 5. Twee handen spinazie
 6. 60 gram bulgur
 7. Olijfolie
 8. Peper
Bereidingswijze
 1. Kook water met de waterkoker. Wanneer het water heeft gekookt meng het dan langzaam door de bulgur heen. Roer elke keer even en wacht dan even met de volgende laag water.
 2. Snijd ondertussen de paprika, komkommer en tomaatjes in stukjes.
 3. Pak twee handen spinazie en hak deze in grove stukken. Snijd als laatste de fetakaas.
 4. Wanneer de bulgur goed is, voeg dan alles samen in een bakje of op een bord.
 5. Besprenkel de salade als laatst met een beetje olijfolie en strooi er wat peper overheen.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Gezonde meeneem lunch: Bulgur met spinazie en fetakaas

Gezonde meeneem lunch: Bulgur met spinazie en fetakaas

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram.