Gezonde meeneem lunch: Couscous Salade

September (voor sommige van ons half augustus al) staat in het teken van back-to school en back-to work. Na een week of vier zijn we vaak wel weer gewend, maar de eerste weken zoeken we nog naar een ritme. Het opstaan om 06:45, ontbijt verzorgen, lunch maken en misschien de kinderen nog afzetten bij school voor je naar je werk gaat. Een ochtendroutine is vrijwel nooit zonder hectiek.

Wist je dat er zeker één of twee stappen zijn in deze routine die je de avond van te voren al zou kunnen doen? Het maken van het ontbijt en het maken van een lunch. De lunch is bij ons vaak een kwestie van leftovers van het avond eten. Wanneer wij salade, rijst, couscous, quinoa of wraps eten, dan bewaren we dit voor de lunch de dag erna. Meestal hebben wij wel wat over, maar als je kookt voor een gezin, dan is het maar een kleine moeite om wat extra’s te maken. Dit stop je wanneer het afgekoeld is in bakjes of een lunchtrommel et voilà, de lunch voor een dag later is klaar!

Ik eet vrij weinig brood tijdens de lunch, om meerdere redenen. Ik ben een groot fan van brood, laat ik dat voorop stellen, maar ik merk dat ik mezelf mentaal en fysiek veel beter voel wanneer ik lichtere of andere dingen eet. Kennen jullie die enorme dip als je drie boterhammen eet? Dat is de voornaamste reden, naast vaak buikpijn, dat ik het liefst wat anders eet tijdens de lunch. Daarnaast vind ikzelf de variatie heel erg fijn! Vandaag een gezond, simpel en snel gerecht wat lekker is voor het diner, maar ook goed smaakt en handig mee te nemen is als lunch: couscous salade.

Gezonde lunch om mee te nemen: Couscous Salade

Couscous salade
Recept voor 2 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
15 min
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
15 min
Ingrediënten
 1. 1 halve courgette
 2. 1 paprika
 3. 2 handjes spinazie
 4. 120 gram couscous
 5. Fetakaas
 6. Sap van een halve citroen
 7. Zout
 8. Peper
 9. Olijfolie
Bereidingswijze
 1. Doe de couscous in een pan of bak en zet de waterkoker aan.
 2. Snijd ondertussen de courgette en de paprika. Bak deze in de pan.
 3. Snijd ondertussen de spinazie en daarna de fetakaas.
 4. Als de waterkoker klaar is, giet je het water over de couscous en laat dit 5 minuten wellen. Na 5 minuten roer je het goed door, mag er een scheut olijfolie bij, de sap van de citroen, het zout en de peper eroverheen.
LET OP
 1. Voor het diner kun je al deze ingrediënten samen mengen in een pan of op het bord. Wanneer je dit maakt voor de lunch of wil maken van de leftovers, laat de ingrediënten dan apart van elkaar. Het is geen groot probleem om het in één bak te doen, maar als je verschillende bakjes of lagen hebt in je lunchtrommel, dan zou ik het apart houden.
 2. De fetakaas apart
 3. De couscous apart
 4. De groente apart
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Gezonde meeneem lunch: Couscous Salade, Gezonde lunch om mee te nemen

Gezonde meeneem lunch: Couscous Salade

Gezonde meeneem lunch: Couscous Salade

Gezonde meeneem lunch: Couscous Salade, Gezonde lunch om mee te nemen

NOTE:
Volgende week komt er wel een héééle leuke win-actie online. Lijkt het jou lekker, leuk en gezellig om de Boho Tiffin die je hier op de foto’s ziet elke dag mee te kunnen nemen naar je werk? Houd My Delicious Journey dan goed in de gaten!

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram.