Gezonde lunch om mee te nemen: Mexicaanse Wraps

We blijven ook met deze meeneem lunch in buitenlandse sferen. Niet naar Marokko, niet naar Thailand, maar vandaag gaan we voor Mexicaanse wraps! Wij eten zelf vaak gerechten die hun oorsprong niet in Nederland vinden. Maar ik denk dat dat tegenwoordig voor veel van ons normaal is? Toen ik klein was (begin jaren ’90), was dat wel anders. Ik kan mij nog heugen dat we voor het eerst pasta aten, ik was een jaar of acht denk ik en dat was bijzonder! Nasi aten we al wel vaker, home-made en van de Chinees. Maar verder dan dat kwamen we met buitenlands eten niet, dat kwam véél later pas.

Ik vind het zelf heel prettig dat onze keuken zo gevarieerd is. Ik probeer graag iets nieuws en hou van een grote diversiteit aan groente. Toch vind ik dat er ook een nadeel zit aan het feit dat we zo breed georiënteerd zijn. Er is heel veel (te veel?) keus en we eten bijna nooit hetzelfde. Zelfs niet als iets heel goed in de smaak valt. Gewoon, omdat er zo veel meer is en we maar willen proberen, proberen en nog eens proberen.

Neemt niet weg dat we vooral profijt hebben van de wereldse smaken en keuken. Ik kan mij niet meer indenken hoe het is om in mijn kruidenkast alleen zout, peper, kaneel en paprikapoeder te hebben staan. Jullie wel? Terug naar het lunch recept van vandaag, de Mexicaanse Wraps:

Mexicaanse Wraps
Recept voor 3 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
Ingrediënten
 1. Krop ijsbergsla
 2. 1 Maïskolf
 3. 1 halve (oranje) paprika
 4. Kwart komkommer
 5. 1 kipfilet
 6. Paprikapoeder
 7. Ketjap
 8. Zout
 9. Peper
 10. Olijfolie
Optioneel
 1. Rode peper
 2. Prikkers
 3. Touw
Bereidingswijze
 1. Snijd de kipfilet in blokjes en meng deze door een sausje van ketjap, paprikapoeder, zout, peper en olijfolie.
 2. Was de ijsbergsla en haal er drie grote bladeren af die je gaat gebruiken om deze wraps mee te maken. Bak ondertussen de kip in een koekenpan met een laagje olijfolie.
 3. Snijd de komkommer en de paprika in kleine stukjes. Haal met een scherp met de stukjes mais van de maïskolf af. Meng alle groente en de stukjes kip door elkaar heen in een kom.
 4. Leg de slabladeren open. Beleg deze met een aantal scheppen van de groente en kip en rol ze op. Zet vast met een prikker of gebruik een touwtje en smullen maar!
 5. Houd je van pittig eten? Voeg dan een halve peper toe aan het bakje met groente.
Opmerkingen
 1. Let op: drie van deze wraps gemaakt van sla heb je zeker nodig wil het vullend zijn voor 1 persoon.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram.
 

Gezonde lunch om mee te nemen: Mexicaanse Wraps

Gezonde lunch om mee te nemen: Mexicaanse Wraps