Gezonde lunch om mee te nemen: gezonde pannenkoeken

De afgelopen week heeft Anouk al diverse overheerlijke lunch recepten gedeeld die je makkelijk mee kunt nemen naar je werk. In dit blog deel ik mijn favoriete gezonde lunch recept: healthy pancakes! Pannenkoeken klinken misschien ongezond, maar deze healthy pancakes mag je zeker toevoegen aan je gezonde receptenbundel.

Oké geef toe… als je deze foto’s ziet krijg je toch ook trek? Ik ben een tijd lang op zoek geweest naar een variatie op mijn standaard boterhammen met kipfilet en een appel als lunch. De salades en yoghurtjes die ik probeerde zorgden er voor dat ik na een half uur alweer een knorrende maag had. Deze eenvoudige pannenkoekjes zitten vol vezels waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt (dat is een hele uitkomst voor mij!).

Gezonde lunch om mee te nemen: gezonde pannenkoeken

De pannenkoekjes zijn gemakkelijk vooraf te bereiden en ze zijn een paar dagen houdbaar in de koelkast. Zelf vind ik ze het lekkerst als ik het beslag in de avond voorbereid, het daarna een nacht in de koelkast laat staan en de pannenkoekjes bak tijdens mijn ochtendroutine. Op deze manier steel je de show met je healthy pancakes tijdens de lunch!

 

Gezonde pannenkoeken
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
25 min
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
25 min
Ingrediënten
 1. 140ml melk
 2. 2 eieren
 3. 80gr havervlokken
 4. 1 banaan
 5. 1el olijfolie of kokosolie
Extra
 1. Honing
 2. Vers fruit
Bereidingswijze
 1. Voeg de melk, eieren en havervlokken samen in een beslagkom en schep het geheel door elkaar tot het een mooi geheel is.
 2. Snijd de banaan in dunne plakjes en schep deze door het beslag.
 3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep 2 eetlepels van het beslag in de koekenpan en vorm een rond pannenkoekje. Bak de pannenkoekjes goudbruin aan beide zijdes.
 4. Om de pannenkoekjes mee te nemen kun je het beste het verse fruit in een apart bakje doen en deze net voor het eten te verdelen over je pannenkoekjes.
 5. Eet smakelijk!
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/
Gezonde lunch om mee te nemen: gezonde pannenkoeken

Gezonde lunch om mee te nemen: gezonde pannenkoeken