Gezond ontbijt, Chiapudding, Valentijnsontbijtje

Valentijnsdag… ik weet nooit zo goed wat me met die dag moeten. De hele heisa die ze er in Amerika van maken is niet mijn ding, maar het minimale gevoel en de sfeer hier in Nederland daar ben ik ook niet van. Een middenweg tussen deze twee uitersten zou perfect zijn. Ik ben het er mee eens dat je liefde het hele jaar door moet vieren. Dat je moet verrassen op dagen wanneer jij daar zin in hebt, dat je van elkaar moet genieten zoveel als je kan, maar toch… vind ik zo’n speciale dag stiekem wel heel erg leuk. Ja dat kan ook gewoon op een zomaar dag zijn dat je een extra lief en mooi ontbijtje maakt, dat je gaat uit eten of elkaar een klein cadeautje geeft. Maar ach, overal van die rode hartjes ballonnen en heerlijke hapjes in die lieve, zoete roze kleur.. is dat niet gewoon heel erg leuk?

Dat mijn Valentijnsdag dit jaar waarschijnlijk niet uit dit ontbijtje bestaat… dat wist ik al wel. Waarschijnlijk drink ik een Flugel (roze!) of 5 en eet ik vieze, plakkerige witte broodjes met kaas in de trein…. Hoera voor de carnaval! Neemt niet weg dat ik dit heerlijke en vooral gezonde ontbijtje niet met jullie kan delen natuurlijk. Dit ontbijtje mag dan de kleur van de liefde hebben, het smaakt ook prima op een doordeweekse dinsdag of woensdag… om je dag feestelijk te beginnen! Eet smakelijk en alvast een hele fijne Valentijnsdag gewenst! Hebben jullie specifieke plannen?

Gezond ontbijt, Chiapudding, Valentijnsontbijtje

Rode vruchten Chia Pudding (Valentijnsontbijtje)
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
8 hr
Totale tijd
8 hr 10 min
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
8 hr
Totale tijd
8 hr 10 min
Ingrediënten
  1. - 200ml Amandelmelk
  2. - 1 banaan
  3. - half doosje (uit de diepvries) rode vruchten of aardbeien. Vers kan natuurlijk ook!
  4. - 2,5 eetlepel chiazaadjes
  5. - Kokosschaafsel
  6. - Pure Chocolade
Bereidingswijze
  1. Meng de banaan met het rode fruit en de amandelmelk door elkaar heen in de blender. Giet dit in een groot glas en voeg de chiazaadjes toe. Roer dit goed door elkaar heen en laat de hele nacht in de koelkast staan. Niet schrikken dus... de 08:00 uur cooktime zijn voor het laten staan van pudding in de koelkast. De ochtend daarna haal je de pudding uit de koelkast en garneer je deze met wat kokosschaafsel, chocoladeschaafsel (rasp) en het overgebleven rode fruit. Met vrolijk gekleurde rietjes maak je het helemaal af!
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Gezond ontbijt, Chiapudding, Valentijnsontbijtje

Gezond ontbijt, Chiapudding, Valentijnsontbijtje