Home-made speculaaskruiden, Het grote Sinterklaas Kookboek

Kookboeken zijn er in alle soorten en maten. Voor bijna elk seizoen, onderwerp of bepaalde feestdag is er wel een te vinden. Maar een Sinterklaaskookboek vond ik tot voor deze herfst nog niet. En wie mij een beetje kent… weet dat ik dol ben op feestdagen. De decembermaand is ondanks zijn kou en (sneeuw?) echt een van mijn favoriete maanden.

Het boek dat vanaf dit jaar en zeker volgend jaar niet mag ontbreken in de kast is ‘Het grote Sinterklaas kookboek’. Eerder dit jaar kwam ik in contact met een van de schrijfsters van het boek en kreeg ik een recensie-exemplaar opgestuurd. Waarom je het grote Sinterklaas kookboek in huis moet halen? Dat vertel ik je graag!

Home-made speculaaskruiden, Het grote Sinterklaas Kookboek

Het grote Sinterklaas Kookboek

Misschien had je al wel gegokt dat er in dit boek veel recepten staan voor de Sinterklaastijd. Mocht je je afvragen of Sinterklaas en Piet meer te bieden hebben dan pepernoten, speculaas en marsepein, dan is het antwoord JA!

Het boek is ingedeeld in verschillende hoofdstukken. Van voorpret, tot inpaktips, het heerlijk avondje en nagenieten. Naast recepten staan er ook veel tips in het boek. Voor degene die van knutselen houden is dit boek ook een aanrader!

Het boek biedt zowel ‘oude’ als ‘nieuwe’ recepten aan rondom het Sinterklaasfestijn. Pepernoten, banketletters en marsepein mogen niet ontbreken in november en december, maar juist voor andere inspiratie, dingen waar je zelf niet snel aan denken zou is dit boek zo leuk!

Smoothies met echte Sinterklaas ingrediënten, hazelnoot-kaneelfiches, pietenpakjes met saucijzengehakt, Spaanse mosselen en o.a. boerenkoolsalade met geitenkaas als hoofdgerecht.

Het grote Sinterklaas Kookboek

Een van de recepten die ik zo leuk vind (en die echt heel makkelijk te maken is), zijn de speculaaskruiden. Handig als je de speculaaskruiden nog niet in huis hebt gehaald, maar ook zeker leuk om als cadeautje te geven zoals je kunt zien op de eerste foto in dit blog.

Homemade Speculaaskruiden
Recept voor 20 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
15 min
Totale tijd
20 min
Voorbereidingstijd
15 min
Totale tijd
20 min
Ingrediënten
  1. 12 theelepels kaneel
  2. 2 theelepels gemalen kruidnagel
  3. 2 theelepels geraspte nootmuskaat
  4. 1 theelepel gemalen gember
  5. 1 theelepel gemalen kardemom
Bereidingswijze
  1. Stop alle specerijen in een bakje of potje, meng het met een lepel of schud het goed door elkaar.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/
Het grote Sinterklaas Kookboek


Het grote Sinterklaas Kookboek is wat mij betreft zeker een leuke verrassing om in de schoen of alvast als cadeautje voor het heerlijke avondje te geven en/of krijgen. Klassiekers die nostalgie losmaken, maar ook nieuwe recepten helemaal van deze tijd.

Waar koop je het boek?
Het grote Sinterklaas Kookboek | Yolanda van der Jagt & Anneke Ammerlaan | Van Lindonk & de Bres Special Projects | verkrijgbaar voor € 22,50 bij o.a. bol.com