gezonde, warme chocolademelk; healthy hot chocolate

Recept voor een mok gezonde, warme chocolademelk

Tijdens koude- of regenachtige dagen kan bijna niets mij gelukkiger maken dan warme chocomel. Ik kan me nog goed herinneren dat ik als klein kind met een mega dikke winterjas gesloten tot de kin en daar nog een sjaal omheen langs de schaatsbaan stond met en beker chocomel. Mooie foto’s blijven dat waar de chocomel dan zo mooi rondom de mond zit of een puntje slagroom op het puntje van de neus. Chocomel is al heel lang favoriet bij mij en ik kan er enorm van genieten.

Om het vaker te kunnen drinken (nu bijna elke dag, maar dan wel de koude variant!) wilde ik iets bedenken dat in elk geval geen toegevoegde suikers zou bevatten en een variant met plantaardige melk was ook een puntje. Van de gewone chocomel krijg ik tegenwoordig helaas een enorm opgeblazen buik. Voor een keer thuis op de bank niet zo heel erg, als je ergens bent met vrienden en je loopt daarna als een oempaloempa (bolle, bolle buik) door de stad, is dat iets minder prettig. Wanneer het echt weer is voor een warme chocomel drink je die thuis mooi vast op en heb je de choco verslaving weer wat gevoed. Ik ga er althans vanuit dat het bij mij een kleine verslaving is. Ben ik in de buurt van chocomel of chocolade gaan er van die voelsprietjes omhoog die me de weg exact kunnen wijzen. Is dat herkenbaar?

Goed, terug naar de gezonde, warme chocolademelk variant. Die bleek simpeler te zijn dan ik dacht. Wat suikers betreft eet ik wel gewoon fruit. Dus een banaan als toevoeging voor de zoete smaak is geen issue. De plantaardige melk werd amandelmelk en voor de chocoladesmaak gebruik ik raw cacaopoeder. Om de chocomel iets dikker en voedzamer te maken gebruik ik havermout. Bij de warme variant moet je wel opletten dat je er niet te veel van gebruikt, want tijdens het verwarmen neem het vocht op en wordt het met een schepje te veel wel (erg) dik. Al nieuwsgierig naar de healthy hot chocolate? Hier is het recept! Mochten jullie zelf nog andere varianten drinken die ook lactose- en suikervrij zijn, dan hoor ik dat graag in de comments!

Gezonde, warme chocolademelk
Recept voor 1 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
10 min
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
10 min
Ingrediënten
  1. 2 grote eetlepels raw cacaopoeder
  2. 1 hele rijpe banaan
  3. 10 gram havermout
  4. 230 ml amandelmelk
Bereidingswijze
  1. Meng de havermout met de amandelmelk, de banaan en de raw cacaopoeder in de blender tot het een gladde mix is.
  2. Verwarm ondertussen een pannetje op het vuur. Laat de chocomix uit de blender tot bijna aan het kookpunt komen en giet dan in een mok.
  3. Extra lekker: Rasp er wat pure chocolade overheen.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

gezonde, warme chocolademelk; healthy hot chocolate

gezonde, warme chocolademelk; healthy hot chocolate