Warme appeltaar smoothie

De afgelopen weken wist ik niet zo goed wat ik moest met dat wisselende weer. Van bevroren vingers wanneer ik richting station fietste, tot wandelen zonder jas omdat het zonnetje ons heerlijk warm hield. Dat zorgde voor veel variatie in de keuken. Wanneer het voelt alsof de lente er echt aankomt, dan maak je mij echt niet meer blij met stamppotten of hele stevige maaltijden. Maar als dat zonnetje ineens weer omslaat in dagen met fikse winterse buien (sneeuw, hagel) dan raak ik (mijn lichaam?) een beetje in de war. Want een een salade of bakjes vol blauwe bessen en frambozen eten voelt ineens heel gek wanneer je naar buiten kijkt en het sneeuwt. Tijd om een combinatie als ontbijt, lunch of tussendoortje te bedenken voor deze inbetween dagen. Iets lekker warms, niet te zwaar, fris en fruitig, maar niet te zomers. Nee hoor, deze smoothie die ik bedacht is geen rocket science, maar voldeed wel aan al mijn wensen op dat moment.

Voor appeltaart mag je mij trouwens altijd wakker maken. Wanneer iemand deze zelf maakt, dan ben ik een gelukkig mens. Helaas lijkt het alsof de stukjes appeltaart na het eten direct zichtbaar zijn op mijn heupen. Je ziet de taartpunt nog net niet in zijn oorspronkelijke vorm uitsteken. Dus naast het feit dat het een heerlijk drankje is voor de inbetween dagen van koud naar warm, of van warm naar koud, doet deze smoothie ook echt dienst wanneer je een niet te stillen trek hebt in appeltaart.. en de week daarvoor en dáárvoor al een stuk op hebt. Mocht je vanmiddag thuis zijn, een berg was te doen hebben of gewoon lekker met een boek op de bank kruipen, gezelschap van deze smoothie wil je zeker.

Warme appeltaart smoothie

Warme appeltaart smoothie
Recept voor 1 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
10 min
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
10 min
Ingrediënten
 1. 1 peer
 2. 1 appel
 3. 2 handjes spinazie
 4. 4 eetlepels water
 5. 2 theelepels kaneel
Optioneel
 1. Rozijnen
 2. Chiazaad
Bereidingswijze
 1. Snijd de appel en de peer in partjes en verwarm deze in een laagje water op het vuur. Het water hoeft niet te koken, het gaat erom dat de stukjes fruit worden verwarmd. Na een minuut of drie haal je het pannetje van het vuur en mogen de stukjes fruit in de blender. Je kunt de 4 eetlepels water uit dit pannetje halen. Nu zit de smaak van het fruit er een beetje aan en het water is al warm.
 2. Doe nu de spinazie erbij in de blender en mix tot een gladde smoothie.
 3. Wanneer er een gladde smoothie ontstaat haal je de deksel er even af, voeg je de kaneel en eventueel de rozijnen toe en zet je de blender nog even aan.
 4. Giet de smoothie in een glas en strooi er wat chiazaadjes overheen. Wanneer je dit als toetje maakt of wanneer er gasten zijn, kun je zoals op de foto te zien is, partjes appel toevoegen om het geheel af te maken.
 5. Eet smakelijk!
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Warme appeltaart smoothie