Smoothie van Boerenkool, Groene Smoothie

Tijdens mijn verblijf in New York zag ik het vaak voorbij komen.‘The Kale smoothie’ (spreek uit als: keel) oftewel: een groene smoothie met als hoofdingrediënt boerenkool. In Nederland is deze groente vooral in de herfst en winter erg populair in Amerika in elk seizoen een veelgebruikte groente. Juices, smoothies, soepen, als chips en in salades, je kunt het zo gek niet bedenken of er zat ‘kale’ in verwerkt.

Ik moet de Amerikanen voor dit gebruik toch groot gelijk geven. Boerenkool is namelijk een echte superfood. Doei hamburgers en vette hap in NYC, tijd voor het gezonde leven!

Ik maakte een boerenkool smoothie met sinaasappels en één peer. Zeker weten dat je dan een vitamine-c boost binnen krijgt. Sinaasappel is namelijk niet de enige in dit verhaal die boordevol zit met deze vitaminen, boerenkool bevat zelfs meer vitamine-c. Daarnaast bevat boerenkool vitamine K, wat zorgt voor sterke botten en vitamine A wat weer werkt voor goede ogen en een mooie huid.

Sinds New York staat deze smoothie hier regelmatig op het menu. Ik gebruik hem vaak als tussendoortje of net voor het sporten, want als ontbijt of lunch vind ik hem persoonlijk wat te licht (niet vullend genoeg). Waarom dit een van mijn favoriete smoothies is? Hij neemt weinig tot geen tijd in beslag, hij smaakt heerlijk en is ontzettend gezond.

Groene smoothie met Boerenkool
Recept voor 1 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
Ingrediënten
  1. • 2 sinaasappels
  2. • 1 peer
  3. • 2 handen vol boerenkool
  4. Benodigdheden: Blender, staafmixer of juicer.
Bereidingswijze
  1. Snijd de peer en de sinaasappels in kleine stukjes. Voeg deze in de blender en laat blenden tot het een sapje is.
  2. Voeg hierna de boerenkool toe en zet de blender nog voor één a twéé minuten aan. Moeilijk? Nee, absoluut niet! Lekker, gezond en boordevol vitaminen? Yes!
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Laten jullie weten wat jullie van de smoothie vinden? Eet/drink smakelijk!