Verkoelend zomerdrankje: Gin met Elderflower of Ginger ale

Verkoelend zomerdrankje: Gin Ginger Ale

Mijn favoriete alcoholische drankje op het terras tijdens de zomermaanden? Een goed glas koude, droge, witte wijn of een gin tonic. Met bier of andere zoetigheden maak je mij iets minder blij. Enige nadeel van dit drankje is dat het op een terras redelijk aan de prijs kan zijn. En daarnaast moet het ook goed worden gemaakt en geserveerd wil ik er blij van worden. Klinkt veeleisend als ik dit teruglees, maar laat mij je vertellen wat ik bedoel;-).

Een gin tonic uit een longdrinkglas vind ik bijvoorbeeld een no-go. De helft van de credits heb je al wanneer het een fancy (groot!) glas is. Men leerde mij op het food festival Antwerpen proeft dat gin tonic niet in een longdrinkglas geschonken mag worden en écht, je proeft het verschil enorm! Daarnaast zijn grove ijsklontjes en toevoegingen (per gin soort anders) als citroen, limoen, munt, gember of kaneelstokjes een must om dit drankje te laten smaken zoals het bedoeld is. Tijdens onze overnachting in het Hilton Schiphol hotel hebben we een aantal belangrijke lessen geleerd over gin. Een daarvan is dat de smaak pas echt goed is als je alle elementen juist combineert. De juiste gin met de juiste tonic en de juiste toevoegingen. Mijn vriend kwam er hier achter dat hij gin tonic ‘best wel lekker vindt’. En in alle jaren dat wij samen zijn vond hij het vooral bitter en helemaal niet lekker.

Gin - Ginger Ale
Recept voor 2 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
5 min
Totale tijd
5 min
Voorbereidingstijd
5 min
Totale tijd
5 min
Ingrediënten
 1. Gin Ginger ale
 2. - 80 ml gin
 3. - 240 ml ginger ale
 4. - 5 schijfjes gember
 5. - flinke hand vol ijsklontjes per glas
 6. Gin Elderflower
 7. - 80ml gin
 8. - 240ml elderflower
 9. - aantal schijfjes groene appel
 10. - flinke hand vol ijsklontjes per glas
 11. Blaadjes munt en een schijfje limoen of citroen aan de rand van het glas ter versiering.
Bereidingswijze
 1. Vul de glazen met de ijsklontjes en de ingrediënten als de appel, gemberstukjes of bijvoorbeeld komkommer of kaneelstokjes. Voeg hierna de gin toe.
 2. Schut de ginger ale of elderflower erbij. Mocht je een cocktail spoon hebben, gebruik deze daar dan voor!
 3. Met munt en een rietje maak je dit fijne drankje helemaal af
Opmerkingen
 1. Hoewel er op veel terrasjes bij elk glas (laagje) een flesje tonic wordt geserveerd, zijn dit niet de juiste verhoudingen. Volgens de kenners zijn de smaken het beste en komt het drankje het beste tot zijn recht wanneer je de verhouding 1:3 aanhoudt. 1 deel gin (30-50ml), 3 delen tonic of elderflower/ginger ale (90-150ml)
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Verkoelend zomerdrankje: Gin met Elderflower of Ginger ale

Verkoelend zomerdrankje: Gin met Elderflower of Ginger ale

 
Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram.