Hot Toddy drankje

De Hot Toddy is volgens velen een raad van oma’s om te drinken wanneer je verkouden bent. Nu is dit inderdaad onderzocht en bewezen, maar wij vinden dat dit drankje niet alleen lekker is wanneer je verkouden bent; dit drankje kan altijd wanneer het buiten koud is!

In de herfst en winter gaan wij wat meer op zoek naar recepten en drankjes die je kunnen verwarmen als het buiten koud is. Niets is fijner dan wanneer je uit je werk komt, net 30 minuten hebt gefietst om jezelf dan op te warmen met een drankje of lekker kommetje soep. Zo’n recept dat ook heerlijk is om te drinken of op te slurpen wanneer je jezelf buiten warmt aan de vuurkorf tijdens een avondje met vrienden. De Hot Toddy is er daar één van.

In december is uiteraard de Glühwein populair, maar door het kijken van een van mijn favoriete vloggers/filmmakers (The Michalaks) kwamen we uit bij de Hot Toddy. Zo kruidig als een goede glühwein hoor te zijn, zo fris is de Hot Toddy door de citroensap & rasp die je erin doet.

Hot Toddy drankje

Na de aflevering waarin het desbetreffende drankje wordt besproken doken wij de keuken in. Dat moesten we proberen! Met enige twijfel zochten we een recept en probeerden het. Honing, met water, whiskey en citroensap.. Tja, dat klonk niet direct aantrekkelijk, maar het drankje bewijst gelukkig het tegendeel. Het is heerlijk!

Hot Toddy
Recept voor 2 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
10 min
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
10 min
Ingrediënten
  1. 80 ml whisky
  2. 120ml heet water
  3. 30ml honing
  4. 30ml vers citroensap (kwart citroen per kopje)
  5. Geraspte schil van een (biologische) citroen
  6. Schijfje mineola
  7. 10 kruidnagels
  8. 2 of 4 kaneelstokjes
Bereidingswijze
  1. Knijp het citroensap uit in de kopjes waar je van te voren het hete water in hebt gedaan. Voeg ook de honing, citroenschil en het schijfje mineola waar je de kruidnagels inprikt hier aan toe. (zie foto's in deze post).
  2. Dit laat je drie minuten trekken. Voeg hierna de whiskey toe. Garneer het drankje met de kaneelstokjes. Voor de smaak van de kaneelstokjes kun je ze lichtelijk kneuzen zodat er meer aroma's vrijkomen.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Hot Toddy drankje

Hot Toddy drankje

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram. Ga jij een recept van My Delicious Journey maken? Ik ben heel benieuwd naar jullie kookkunsten! Dit kan via Facebook, tag My Delicious Journey op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #MYDELICIOUSFOOD.