Gezond zomerdrankje: smoothie van mango, limoen en sinaasappel

Deze smoothie heb ik afgelopen week váák gedronken als ontbijt. Het was de welkome verfrissing voor de hete zomerdagen die we hebben gehad. Daarnaast is het ook een drankje dat niet zo ‘zwaar’ op de maag valt, dus is het eigenlijk het perfecte ontbijtje of zomerdrankje voor de warme dagen.
Ik ben zelf dol op zoetzure combinaties. Zoals sinaasappel- en citroenvla. Of yoghurt met heel zoete aardbeien erin, maar wel met een vleugje citroen of limoen.

Vroeger, toen wij nog elke zomer op de woensdagmiddag of in het weekend naar het bos gingen om bosbessen te plukken, kon ik ook niet wachten om ze te proeven. Ook de jam die mama ervan maakte en die wij aten op een beschuitje, man wat was dat goed. Precies de juiste combi. Niet te zoet, niet te zuur. Zo’n prikkel voor meerdere gedeeltes op je tong. Helaas blijven we nu al jaren weg van de bosbesplantjes. De hoeveelheid teken is echt ver-5-dubbelt lijkt wel. Wanneer je een middagje op pad gaat, ben je zo een aantal teken rijker. Ik baal er nog steeds van! Want de prijs die je betaalt voor de bosbessen in de winkel, daar sla je steil van achterover. Wij plukte met gemak 5 kilo met zijn allen en dat kostte ons enkel een gezellige middag, veel snoepjes en een middagje tijd.

Maar… terug naar waar deze post over gaat, de smoothie! Wanneer je weinig tijd hebt doordeweeks maak je gewoon een grote hoeveelheid op zondag. Dit kun je invriezen, maar ook makkelijk twee dagen in de koelkast bewaren. Heb je in de ochtend toch weer 10 minuten langer om de ogen gesloten te houden ;-).

Smoothie Griekse yoghurt, mango, sinaasappel en limoen
Recept voor 4 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
Ingrediënten
  1. 1 mango
  2. 500 gram Griekse Yoghurt (ik gebruik de Griekse Yoghurt Stijl van de AH)
  3. 1 limoen
  4. 2 sinaasappels
Bereidingswijze
  1. Schil de mango en snijd in blokjes.
  2. Snijd de sinaasappels doormidden en pers deze uit boven een blender. De Griekse Yoghurt en stukjes mango gaan hier ook in. Mix dit in de blender tot het een gladde structuur heeft.
  3. Snijd de limoen doormidden en pers deze uit boven de blender. Laat een klein beetje sap over, deze verdeel je over de glazen wanneer de smoothie is ingeschonken. Mix 30 seconden en schut de smoothie dan in de glazen. Ook lekker als verfrissend drankje (inclusief ijsklontjes) tussendoor.
Opmerkingen
  1. De yoghurt kan worden vervangen door een soort die jij zelf het lekkerst vindt of het liefst gebruikt.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Gezond zomerdrankje: smoothie van mango, limoen en sinaasappel

 
Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram.