gezond zomerdrankje: home-made ice tea

Oh wat ben ik toch gek op ijskoude drankjes wanneer de temperatuur boven het kwik van 20 graden stijgt. Altijd eigenlijk wel, maar met de hitte die deze week op het programma staat bereid ik mezelf graag goed voor. Lichte maaltijden als salades en koude soepjes. Bergen citroen, munt en limoen, de juiste ingrediënten om veel verfrissende, verkoelende en verschillende zomerdrankjes mee te maken, zo ook een groot glas koude ice tea. Wist je dat ice tea echt heel simpel is om zelf te maken? Vers en zonder suiker!

In Amerika en Canada kun je op enorm veel plaatsen home brewed ice tea kopen. Dit is zelfgemaakte ice tea zinder suiker. Helaas is dit in Nederland nog weinig tot niet verkrijgbaar, dus duiken we daar zelf de keuken voor in! Ik ben dol op ice tea, vooral de groene variant. Sinds een paar jaar maak ik dit zelf, want in de pakken ice tea zit echt héél veel suiker. Niet alleen slecht qua suiker, maar ook de tandartsen in ons land zijn niet al te blij met dit drankje. Het is enorm simpel om zelf ice tea te maken. Vandaag neem ik je mee om de ijsthee te proeven die van heet (kokend) water wordt gemaakt en op smaak wordt gebracht met theezakjes, citroen en munt! Ik heb hiervoor mijn (nieuwe) favo thee van dit moment gebruikt, de groene thee met appel en kiwi van het AH merk!

Home made ice tea
Recept voor 1 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
Ingrediënten
  1. - 1,5 liter water
  2. - 1 grote citroen
  3. - paar takjes munt
  4. - 5/6 theezakjes van je favoriete theesoort
  5. - Optioneel: honing
Bereidingswijze
  1. - Breng 1,5 liter water aan de kook. Neem je favoriete thee(zakjes) en zet het op de manier zoals je dat normaal ook doet. Het verschil is dat we voor deze ice tea zo'n 6 zakjes gebruiken voor 1,5 liter water.
  2. - Laat de theezakjes een aantal minuten trekken. Voeg eventueel de honing toe als je houdt van een wat zoeter drankje.
  3. - Snijd ondertussen de citroen doormidden. Van de ene kant maak je dunne schijfjes, welke je daarna nog kleiner kunt snijden. De andere helft pers je uit boven de thee.
  4. - Haal de muntblaadjes van de plant af. Kneus deze een beetje door er met je vingers overheen te wrijven en doe deze samen met de stukjes citroen in de thee.
  5. - Laat de thee nu goed afkoelen en de smaken van de munt en de citroen intrekken en zorg voor véél ijsklontjes wanneer je de ice tea serveert.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

gezond zomerdrankje: home-made ice tea
 
gezond zomerdrankje: home-made ice tea

Nog meer inspiratie voor verfrissende en gezonde zomerdrankjes? De lieve Simone van Eetspiratie.nl schreef een artikel over haar favorieten! De Braziliaanse limoenade staat in elk geval nog hoog op mijn ‘die wil ik zo snel mogelijk proberen’ lijst!

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram.