Gezond zomerdrankje: Galia meloen met crushed ice, gezonde zomerdrankjes

Nu de zomer dan écht gearriveerd is (alhoewel het weer nog enorm varieert) is het tijd om de keuken in te duiken om wat gezonde, koude, zomerse drankjes klaar te maken. Voor jezelf, voor de gasten of misschien wel voor de vierdaagselopers die deze week langs je huis lopen.

De zomer is voor mij vaak een enorme struggle. Ik ben echt dol op eten, drinken, hapjes en heb het liefst een wijntje hier of een koud fruitbiertje daar. Maar zoals vele anderen wil ik ook graag met een beetje fatsoen voor de dag komen op het strand of naast het zwembad. En dan moet je bovengenoemde dingen nog wel eens laten staan. Om nou elk weekend met een glas water aan te schuiven op het terras is wel een ander uiterste.. maar door de weeks probeer ik hoe gezellig de avonden in de tuin of bij vrienden ook zijn, toch wel op te letten op mijn voeding. Dat geldt niet alleen voor eten, ook voor drankjes.

Sinds een aantal zomers probeer ik daarom steeds meer uit qua drankjes. Water met limoen, citroen en munt blijven altijd favoriet. Het heeft een smaakje, bevat geen calorieën en is zo gemaakt. Toch is het ook wel eens fijn om een wat meer ‘sprankelend’ drankje op tafel te zetten en te kunnen drinken. En om die reden heb ik deze week benoemd tot ‘Gezonde en frisse zomerdrankjes week’.

Dit betekent dat je deze week elke dag een nieuwe gezond zomerdrankje kan vinden hier op mydeliciousjourney. De drankjes zijn simpel om te maken, maar hebben net dat beetje extra smaak of bite om ook mee te genieten terwijl de rest een biertje drinkt bijvoorbeeld. We beginnen de week met een drankje bestaande uit Galia meloen met crushed ice.

Gezond zomerdrankje: Galia meloen met crushed ice
Recept voor 2 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
Ingrediënten
  1. Halve (liefst hele rijpe) galia meloen
  2. Sap van een halve citroen (optioneel om het heel fris te maken)
  3. Scheutje honing (of suiker wanneer je dit geen probleem vindt)
  4. 100 ml water
  5. 1 flinke hand ijsklontjes
  6. 4 kersen
Bereidingswijze
  1. Snijd de helft van de galia meloen in blokjes en pureer deze in de blender/keukenmachine samen met de 100ml water en de sap van een halve citroen. Wanneer dit een sapje is geworden voeg je de ijsklontjes toe en mix je het tot het crushed ice is.
  2. Wanneer je het sapje graag iets zoeter wil drinken, meng dan nog een goede scheut honing door het drankje heen.
  3. Giet het drankje in glazen, ontpit 4 kersen en knijp deze boven het drankje uit. Daar proef je weinig van, maar het effect doet des te meer. Stop er nog een rietje bij en drinken maar!
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/
Gezond zomerdrankje: Galia meloen met crushed ice, gezonde zomerdrankjes  

Gezond zomerdrankje: Galia meloen met crushed ice, gezonde zomerdrankjes

 
Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram.