zomerdrankje fruitbowl-1

Gezond, verfrissend en daarnaast ook nog eens vullend. Want dit zomerdrankje drinken we niet alleen, we lepelen daarna de stukjes fruit er maar wat graag uit! Dit is een drankje dat mijn moeder zomers regelmatig voor ons maakte. Op deze manier dronken wij én voldoende vocht zonder extra toegevoegde suikers én aten we meteen onze dosis vitaminen voor die dag. Nu was dat overigens fruit geen probleem.. want fruit daar mag je mij oprecht voor wakker maken. Maar voor kinderen die er wat minder dol op zijn, is dit in de zomer een slimme manier om fruit en water binnen te krijgen.

Dit drankje is een van mijn favorieten, zeker wanneer er bezoek komt. Dan maak je namelijk een hele grote pan vol verschillende soorten fruit, doe je er véél ijsklontjes bij en giet je er daarna water of bubbeltjeswater doorheen en eventueel een scheutje diksap. Ik heb dit overigens ook geprobeerd om in zo een leuke sapkan/tapkan te doen. Maar persoonlijk vond ik dat niet prettig. De stukjes fruit zogen zich vast op de plek waar het water naar buiten loopt + de stukjes fruit kun je dan niet opeten;-). Maar die keus is uiteraard aan jezelf.

Wat voor een fruit er in deze fruitbowl gaat? Kies vooral je persoonlijke favorieten! Je krijgt wel een natuurlijk zoete smaak als je fruit gebruikt dat of al wat rijper is of wanneer je bijvoorbeeld stukjes banaan of mango toevoegt.

Fruitbowl
Recept voor 1 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
Ingrediënten
 1. 1 appel
 2. 1 peer
 3. 1 sinaasappel
 4. Half bakje aardbeien
 5. 2 handjes kersen
 6. 1 banaan
 7. Citroen
 8. Munt
 9. ijsklontjes
Bereidingswijze
 1. Snijd al het fruit behalve de citroen in kleine stukjes. De citroen snij je doormidden. Van de ene helft maak je ook kleine stukjes, de andere helft gebruik je om het andere fruit te besprenkelen met het sap. Dit zorgt ervoor dat het minder snel bruin wordt.
 2. Doe al het fruit in een grote pan, stop de ijsklontjes erbij en giet het water of bubbeltjeswater eroverheen. De takjes munt kun je er bovenop leggen, of serveren per glas.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

zomerdrankje, fruitbowl2

 
Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram.