Shakshuka avondeten, diner

Boordevol (borden vol beter gezegd) ideeën kwam ik terug uit Israël. Elke dag aten we wel iets dat mijn smaakpapillen zo nieuwsgierig maakte, dat ik het gerecht opschreef en al probeerde te raden welke ingrediënten er in verwerkt zaten. Eenmaal thuis begon de zoektocht. Één voor één probeerde ik uit te pluizen welk gerecht/recept precies waarbij hoorde (niet alle namen heb ik goed gehoord of in het Engels gelezen, soms bestelde de gids en probeer Hebreeuws maar eens te verstaan ;-)).

Mijn to-make-at-home-list werd elke dag langer. Zo wilde ik een betere versie van mijn Hummus gaan maken, probeerde ik een gezonde variant van Falafel te creëren (binnenkort online) en stond ik al in de keuken voor een typisch Israëlisch dessert, Malabi. Vandaag heb ik een recept voor jullie dat ik al wel kende, maar nog nooit eerder probeerde dan tijdens onze reis door Israël. Shakshuka. Op onze één na laatste dag in Israël (Tel Aviv), nam onze gids ons mee om Shakshuka te eten bij DR. Shakshuka. Tijdens onze voorbereidingen voor Israël zagen we dit restaurant al vele malen voorbij komen op verschillende blogs. Een must-try leek ons ook. Een uur later lopen we voldaan het restaurant uit. Na een gesprek met Dr. Shakshuka himself een heerlijke lunch en frisse limoen limonade, is het tijd om de rest van Tel Aviv te bekijken.

Dr Shakshuka, Tel Aviv

Dr Shakshuka, Tel Aviv

Eenmaal thuis (ik kan niet geloven dat Israël al bijna een maand geleden is), maakte ik wat uurtjes vrij om weer eens in de keuken te staan. Dat schiet er de laatste tijd echt veel te vaak bij in. De weekenden zitten zo vol, dat we veel onderweg of in een stad eten, doordeweeks zijn we vaak pas 19:30 goed en wel thuis om te gaan koken en is de puf er niet om meer dan een stukje bief of kip met groente op tafel te zetten. Mijn lief is dan ook zeer verrast wanneer er weer wat uitgebreidere maaltijden op tafel staan. Dan maar even niet bloggen uit mijn stage en het werk even naast me leggen. Je hoofd leegmaken en doen wat je het liefste doet zorgt juist voor zoveel energie. Zorgt voor nieuwe ideeën en een frisse start als er nog en berg werk op je te wachten ligt ‘s avonds.

Vorige week stond er Shakshuka op het menu. En dat smaakte heerlijk! Smul je mee?

Shakshuka
Recept voor 2 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
30 min
Bereidingstijd
20 min
Totale tijd
50 min
Voorbereidingstijd
30 min
Bereidingstijd
20 min
Totale tijd
50 min
Ingrediënten
 1. 4 eieren
 2. 1 blik gepelde tomaten
 3. 1 ui
 4. 2 teentjes knoflook
 5. Halve rode peper
 6. 1 rode paprika
 7. 100 gr kidney bonen
 8. 1 tl komijn
 9. 1 tl oregano
 10. Handvol peterselie
 11. Zout
 12. Olijfolie
 13. (ik naam Shakshuka kruiden mee uit Israël, heb ze hier nog niet gevonden)
Bereidingswijze
 1. Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. Snijd de rode peper doormidden, haal de zaadlijsten eruit en hak de peper fijn. Fruit dit aan in een pan met olijfolie.
 2. Voeg ook alle kruiden toe en laat het geheel wat droog worden.
 3. Voeg nu ‘saus’ uit het blik gepelde tomaten toe, zodat het weer wat sappiger wordt.
 4. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in dunne reepjes. Bak de paprika kort mee met de rest.
 5. Nu mogen ook de gepelde tomaten worden meegebakken.
 6. Strooi nog wat zout over het geheel.
 7. Maak 4 holtes in de saus en breek in elk gat een ei. (zorg dat je een grote pan hebt!)
 8. Laat de eieren nu (zachtjes) zo’n 10 minuten garen.
 9. Haal van het vuur, serveer (op een bord) en verdeel de gehakte peterselie over het eten.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/
Shakshuka avondeten, diner