pompoen- wortelsoep

Pompoen wortelsoep met sinaasappel

Soep is echt mijn herfstding. Mijn comfort food. Het eten dat mij helpt de herfst- en winter door te komen. Het warmt heerlijk op, vult goed en zit (mits zelf gemaakt) bomvol met vitamientjes van de vele groente die je ervoor gebruikt. Zo is dat bij deze pompoen wortelsoep niet anders. Deze soep kan zowel als voor- en hoofdgerecht worden gemaakt.

Meer inspiratie opdoen? Hier vind je nog veel meer voorgerechten!

Ik ben al een aantal jaar bezig met dit recept. Steeds weer opnieuw proberen hoe dit het beste tot zijn recht komt. Niet te veel wortel, niet te veel pompoen, niet te zoutig van de bouillonblokjes, niet te veel room of kokos. En ga zo nog maar even door. Twee weekenden geleden maakte ik hem voor het eerst toen er vrienden mee kwamen eten. Perfect? Nah, dat weet ik zo net nog niet. Maar we hebben er wel van gesmuld en dat is een goed teken. Als ik een soep voorschotel als vrienden of familie en het zelf vaker wil eten in de week, dan zit het met de smaak wel goed. Het perfectioneren gaat ook dit jaar gewoon weer verder.

Wat is jullie favoriete herfstgroente of gerecht?

Pompoen- wortelsoep
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
30 min
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
30 min
Ingrediënten
  1. 1 sinaasappel (schoongeboend)
  2. 400 g pompoenstukjes
  3. 500 gram winterpeen
  4. 1 liter groentebouillon (ik gebruik drie stuks)
  5. 400ml kokosmelk
  6. 2 eetlepels kerriepoeder
  7. 2 naanbroden om erbij te serveren
Bereidingswijze
  1. Rasp de schil van ½ sinaasappel en pers de helft van de vrucht uit. Doe het sinaasappelrasp en -sap met de pompoen, wortel, bouillon, kokosmelk en currypoeder in een (soep)pan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat 10 minuten staan met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
  2. Zet ondertussen de oven aan en doe de naanbroden daar in.
  3. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Je kunt het geheel ook beetje bij beetje in de blender of mixer doen en het hier vermalen tot een gladde substantie. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

pompoen- wortelsoep

pompoen- wortelsoep