Pompoen salade met fetakaas, couscous en champignons

Een van mijn favoriete producten om te gebruiken in gerechten tijdens het ontbijt, lunch en diner is pompoen. Pompoen gaat voor 09:00 in de ochtend in mijn healthy pancakes, als tussendoortje maak ik er graag een smoothie van en als lunchgerecht kun je het perfect gebruiken in een pompoenbrood of een salade. Van die lunchsalade kun je ook gemakkelijk een pompoen salade maken voor het diner. Voeg hier gewoon wat extra ingredienten aan toe; wat dacht je van couscous, feta, champignons of bijvoorbeeld kipstukjes? Óók pompoensoep is bij mij favoriet. Helaas is de liefde voor pompoen bij mijn vriend wat minder. Sinds hij ziek is geworden (griep) na een gerecht met pompoen is dit klaar. Hoewel heel jammer voor mij, begrijp ik het wel. Zo at ik zelf na een griepje acht jaar géén frietjes. Hebben jullie dit ook met een bepaald gerecht of product?

Goed, pompoen dus. Niet alleen lekker om te eten, in de herfst gaan wij zo’n twee weken vóór Halloween ook los op de pompoenen om er een griezel of schattige Mickey Mouse van te maken. Pompoen salade is hier pas sinds een jaar of drie een hype. Voorheen at ik dat dus echt nooit. De ingredienten die wij tegenwoordig gebruiken voor een gerecht zijn vele malen bijzonderder en uitgebreider dan jaren geleden. Hoewel de passie voor koken er al wel langer is, probeer je denk ik toch eerst de dingen uit die vanuit huis meekrijgt. Gelukkig ontdekken we nu wekelijks nieuwe producten; echt een feestje!

Pompoen salade met fetakaas, couscous en champignons

Pompoen salade
Recept voor 2 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
25 min
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
25 min
Ingrediënten
 1. 1 flespompoen
 2. 4 eetlepels couscous
 3. Half bakje champignons
 4. Twee handen spinazie
 5. Twee handen rucola
 6. Half pakje feta (Griekse kaas)
 7. Flinke scheut olijfolie
 8. Zout
 9. Peper
 10. Andere kruiden naar smaak
 11. Optioneel: stukjes kipfilet.
Bereidingswijze
 1. Snijd de flespompoen doormidden en haal met een eetlepel de pitten eruit. Als je de schil van de pompoen wilt halen doe dit van te voren met een dun schiller. Ik laat de schil meestal zitten bij de flespompoen. Snijd hem daarna ik kleine vierkante stukjes en laat koken voor een minuut of 7.
 2. Snijd ondertussen de champignons en bak deze in een klein beetje olie in de pan. Giet de pompoen ondertussen af en bak nog even met met de champignons.
 3. Zet de waterkoker aan en vul een klein schaaltje met de couscous. Laat het water wanneer het kookt even afkoelen en giet dan tot net een randje boven de couscous in het bakje.
 4. Snijd nu de helft van een fetakaas(plak) in kleine blikjes of reepjes. Pak een grote saladeschaal en doe hier de spinazie en de rucola in.
 5. Als de couscous goed is (na een minuut of 5 in het water) verdeel deze dan samen met de pompoen, champignon en fetakaas over de spinazie en rucola.
 6. Mix goed door elkaar en besprenkel de salade met een flinke scheut olijfolie. Voor de smaak voeg je een goede snuf zout en peper toe aan het geheel.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Pompoen salade met fetakaas, couscous en champignons

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram. Ga jij een recept van My Delicious Journey maken? Ik ben heel benieuwd naar jullie kookkunsten! Dit kan via Facebook, tag My Delicious Journey op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #MYDELICIOUSFOOD.