Wortels,-Pastinaak-en-Kikkererwten1

Ik ben een herfstmens. Ik hou ervan om te wandelen in een koele bries, mijn ogen dicht te doen en te genieten van de gure wind die langs me raast en ervoor zorgt dat mijn wangen rood kleuren. Van dikke sjaals in alle kleuren en wanten in verschillende soorten stof. Van hoeden in herfstkleuren, van regenlaarzen en roze paraplu’s met stippen. Ik hou van laagjes dragen tegen de kou, van warme vesten, dikke sokken en een wollen winterjas.

Ik hou van wandelingen in herfstweer die eindigen met een warme kop chocomel ÉN slagroom. Ik ben dol op dansen in de regen en om daarna richting huis te hollen voor een warme douche. Ik hou van de geuren die me tegemoet komen uit de keuken als ik uit mijn werk of school door het dorp fiets. Ik ben dol op de rode en oranje kleuren van de blaadjes, de geur van een nat bos na een harde regenbui.

Ik ben een echt herfstkind.

En om die reden vond ik het om precies te zijn 1 september (start van de meteorologische herfst) tijd om het eerste herfstrecept op tafel te zetten. Een warme groente herfstschotel van wortelen, pastinaak en kikkererwten.

Zoet, pittige wortelen met pastinaak en kikkererwten, herfstschotel, groente herfstgroenten

Zoals jullie misschien kunnen zien is het recept deze keer iets anders uitgelicht dan normaal. Er zijn wat technische problemen waardoor de ‘gewone receptkaart’ even niet bruikbaar is. Toch wilde ik graag mijn herfstliefde vast aan jullie voorschotelen.

Herfstschotel: Zoet, pittige wortels met pastinaak en kikkererwten, groenteschotel, groenten, herfst