Gezonde pompoen salade voor dummies

The only thing I like better than talking about food is EATING! Deze keer heb ik mij gewaagd aan een nieuw herfst recept en het is makkelijker dan het lijkt…

Het is herfst! Tijd voor een nieuwe oogst appels en peren, maar ook de tijd van de pompoen. Samen met Anouk heb ik zitten denken welke recepten we graag wilden delen. We proberen de recepten altijd seizoensgebonden te houden. Wat is nu leuker en toepasselijker dan een typisch herfstrecept? Je ziet deze tijd van het jaar overal pompoenen opduiken. Creatieve pompoengezichten, waar uren in zitten om deze uit te snijden als decoratie voor Halloween en in de supermarkten om echte herfstgerechten mee klaar te maken. Maar ja.. hoe maak je in vredesnaam zo’n lomp ding klaar?

Nog nooit pompoen gegeten of klaargemaakt? Geen zorgen, ik hiervoor ook niet hihi. Dit recept is eenvoudig klaar te maken, gezond en ook nog eens erg lekker! Ik vind het erg leuk om dingen te proberen die ik nog nooit heb gehad. Jullie ook? Als je nog nooit met pompoen gekookt hebt is dit recept met weinig moeite klaar te maken.

Gezonde pompoen salade voor dummies

Een pompoen snijden is wel nog een hele klus, kwam ik achter. Gelukkig bieden diverse supermarkten voorgesneden pompoenstukjes aan, waardoor je niet hoeft te worstelen met een groot mes en een lompe pompoen. Wil je toch zelf proberen om een pompoen te snijden? Zorg dan in ieder geval voor een groot en scherp mes, dunschiller en een oude theedoek om de pompoen op te zetten zodat hij niet weg schiet tijdens het snijden. Op YouTube vind je diverse handige filmpjes hoe je een pompoen kunt snijden (zo heb ik het ook geleerd, hihi). Kijk wel uit voor je vingers!

Gezonde pompoen salade
Recept voor 2 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
45 min
Totale tijd
1 hr
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
45 min
Totale tijd
1 hr
Ingrediënten
 1. ¼ pompoen of 400 g pompoenstukjes
 2. 50 g gemengde noten met gedroogde vruchten
 3. 2 el extra vergine olijfolie
 4. 1 el balsamicoazijn
 5. 75 g rucola
 6. 50 g feta
 7. 1 tl paprika poeder
 8. 1 tl kaneel
 9. Peper
 10. Zout
Bereidingswijze
 1. Verwarm de oven voor op 190 ºC. leg de pompoenblokjes in een ovenschaal.
 2. Voeg 2 eetlepels olijfolie en de kruiden toe. Verdeel de kruiden en olijfolie goed over alle blokjes door met je handen de blokjes te ‘masseren’. Bak ze ±45 minuten tot de blokjes lichtelijk bruin worden aan de randen.
 3. Snijd de rucola en verkruimel de feta.
 4. Voeg alle ingrediënten samen zodra de pompoen klaar is.
 5. Enjoy!
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Gezonde pompoen salade voor dummies

Gezonde pompoen salade voor dummies

Heel veel kookplezier, ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en ook nieuwsgierig naar jullie eigen creaties! Deel ze met ons via de hashtag #deliciouspompoen.