Courgettini met home made pastasaus, zelf pastasaus maken

Zelf pastasaus maken

‘Zelf pastasaus maken, is dat niet heel veel werk?’. Dat is vaak de eerste vraag die ik krijg wanneer ik vertel dat pastasaus zo veel lekkerder, beter en gezonder is als je het zelf maakt. Ja, het kost meer moeite dan wanneer je een pakje of zakje koopt en deze over de pasta giet. Maar nee, het kost je niet perse een hele middag. Natuurlijk heb je sauzen die het lekkerst zijn als je ze de hele zondagmiddag laat pruttelen, maar er zijn genoeg varianten die je binnen een half uur klaarmaakt. Vind je dit toch te lang voor een doordeweekse avond? Probeer de saus dan op zaterdag of zondag te maken voor meerdere dagen! Maak een grote pan en zet een gedeelte in bakjes in de koelkast. Deze pastasaus is niet alleen lekker over pasta of courgettini heen, maar smaak ook lekker over een stukje vlees, over een bord groente of gewoon om je vinger in te dompelen en van je vingers af te likken ;-).

In het weekend vind ik het vooral gezellig om uren in de keuken te staan en een pastasaus (en ander eten) te maken dat de hele middag kan pruttelen. Doordeweeks zou ik dit wel willen, maar heb ik net als anderen niet altijd tijd om uitgebreid te koken. Daarom maak ik het liefst een enorme pan pastasaus op zondag of een snelle variant gewoon op maandag- dinsdag of woensdagavond.

Om het geheel gezond te houden (de saus bestaan enkel uit kruiden en groente!) maak ik er vaak Courgettini bij en bak ik nog een grote pan vol stukjes groente om erdoorheen te doen. Houd je van vlees of vis? Dan kun je deze ook toevoegen aan het geheel. Met- en zonder smaakt heerlijk!

Home made pastasaus met courgettini
Recept voor 6 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
40 min
Bereidingstijd
30 min
Totale tijd
1 hr 20 min
Voorbereidingstijd
40 min
Bereidingstijd
30 min
Totale tijd
1 hr 20 min
Ingrediënten
 1. 5 Courgettes
 2. 2 rode paprika's
 3. 1 gele of groene paprika
 4. 6 Wortels
 5. 1 ui
 6. 3 teentjes knoflook
 7. 2 preien
 8. 6 tomaten
 9. 1 doosje champignons
 10. Zout
 11. Peper
 12. Oregano
 13. Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
 1. Snijd 1 courgette, 6 wortels, 1 paprika, de twee preien, de ui en de teentjes knoflook klein. Zet deze een minuut of tien in een pan met water op het vuur. Dit zorgt ervoor dat alles wat zachter wordt.
 2. Maak in alle 6 de tomaten een kruisje in de onder (of bovenkant) en laat deze een aantal minuten koken in een pan water. Giet het water af en laat de tomaten afkoelen met koud water.
 3. Schud de andere groente ook af en laat even afkoelen.
 4. Stop nu (eventueel in twee delen) de groente en tomaten in de keukenmachine. Voeg hier zout, peper, oregano en Italiaanse kruiden aan toe. Laat mixen tot een gladde massa (saus).
 5. Snijd nu de andere paprika’s en de champignons klein en bak deze in een pan.
 6. Maak ondertussen van vier courgettes, courgettini (dit kan met een spiraalsnijder of met een spirelli). Laat deze een minuut of twee even warm worden in een pan.
 7. Giet de saus nu in de pan met de gesneden groenten.
 8. Verdeel de courgettini over de borden en zet de pan met saus op tafel.
 9. Eet smakelijk!
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Courgettini met home made pastasaus, zelf pastasaus maken