Broodje hamburger met ei, Recept voor de Pasen

Eieren horen bij de Paasdagen en als ik aan Pasen denk, ruik, zie en proef ik dus automatisch eitjes. Een gekookt eitje, een gebakken eitje of een gepocheerd eitje. Voor het ontbijt, bij de lunch en ook tijdens het diner. Tussendoor eten we ook eitjes, maar je kunt al raden waar die van zijn… chocolade! Zelf verblijven we tijdens het Paasweekend in Luxemburg dit jaar, maar dat betekent niet dat ik jullie achterlaat zonder een recept voor de Paasdagen.

Deze broodjes hamburger met ei at ik ooit tijdens een ontbijt (Brrr.. dat gaat me nu te ver) in Londen. Toch bleef het recept me bij. Niet omdat het heel bijzonder of uitzonderlijk moeilijk is, maar omdat het echt smullen was. Afgelopen week stond ik in de keuken voor deze burgers en toen mijn vriend zijn vingers er letterlijk bij af likte, vond ik het een goed idee het hier met jullie te delen. Nog een pluspunt? Het broodje hamburger bevat ook een eitje en laat ik dat eitje in welke vorm dan ook, nou net zo leuk vinden voor de Pasen.

Nu denk je waarschijnlijk bij een broodje hamburger eerder aan een avond bankhangen, films kijken en glazen bier. Maar met een tafel die heerlijk lentefris en Paasachtig is aangekleed haal je dat idee snel weg! Hamburgers kunnen prima als Paasbrunch of diner. Want zeg nou eerlijk… bij wie kunnen hamburgers het nou fout doen?

Broodje hamburger met ei
Recept voor 4 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
25 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
35 min
Voorbereidingstijd
25 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
35 min
Ingrediënten
 1. - 4 harde (bruine) broodjes
 2. - 500 gram mager rundergehakt
 3. - 4 eieren (+1)
 4. - 3 middelgrote tomaten
 5. - 4 augurken
 6. - Zout en peper
 7. - Olijfolie
Bereidingswijze
 1. We beginnen met het maken van verse hamburgers! Deze zijn immers veel lekkerder dan hamburgers kant en klaar uit de verpakking. Kneed de 500 gram gehakt samen met 1 eitje, zout en peper door elkaar heen. Hier kun je naar smaak ook andere kruiden toevoegen.
 2. Deel dit stuk gehakt door vieren en maak er vier balletjes van. Druk deze plat en bak ze voor een minuut of 10 met olijfolie in de grillpan.
 3. Snijd de tomaten en de augurken in hele kleine stukjes en bak zachtjes in een koekenpan voor zo'n 5 minuten.
 4. Bak in een andere koekenpan 4 eitjes en bestrooi deze met zout en peper. Het leukste (en lekkerste) bij dit broodje hamburgers zijn spiegeleieren. Deze krijg je door het eitje zachtjes te tikken en heel rustig in de pan te laten glijden.
 5. Ondertussen snijd je de broodjes open, leg je de hamburgers erin. Als de eitjes klaar zijn gaan deze op de hamburger. Het tomaten/augurk mengsel komt daar als garnering bovenop.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Broodje hamburger met ei, Recept voor de Pasen

Broodje hamburger met ei, Recept voor de Pasen

Als verrassing staat er overigens ook een fijn zoet gerecht voor de Pasen klaar voor jullie in de TGIF post van morgen.Eet smakelijk!