leuven bezoeken

Samen met een groep journalisten en bloggers bezocht ik twee weken geleden het fijne Leuven. Leuven is een bourgondische Belgische stad die bekend staat om de vele studenten. Als foodie keek ik voornamelijk uit naar al het overheerlijke eten dat mij te wachten stond!

Vroeg in de ochtend stapte ik op de trein van NS International naar Leuven. Binnen enkele uren stond ik op Leuven centraal en in minder dan 5 minuten lopen alweer bij het Park Inn hotel. Na een snelle blik op het mooie uitzicht vanuit mijn hotelkamer kon ik meteen genieten van het heerlijke eten in België in het Haute Dog restaurant ‘Würst’ van televisiekok Jeroen Meus. We hebben alle hotdogs op de kaart besteld zodat we overal een beetje van konden proeven. Als je mij op Instagram volgt en de foto van de Würst terugziet kan je bijna zelf proeven hoe heerlijk deze culinaire hotdogs zijn!
Leuven bezoeken

Naast eten is Leuven ook een stad waar je kunt genieten van prachtige natuur en oude gebouwen. Wij sprongen op de fiets, samen met onze tourguide Arie, om zo de buitenrand van Leuven te bewonderen. Hieronder zie je een collage van mijn favoriete views in Leuven.

bezoek leuven

bezoek leuven

Naast al deze prachtige plekjes was toch echt het Abdij mijn favoriet! Het was heerlijk om even te wandelen in dit rustige stukje van Leuven tussen al deze prachtige oude gebouwen en schattige bruggetjes.
bezoek leuven

De eerste dag sloten we af met een overheerlijke foodmatching workshop. Foodmatching houdt in dat je bieren (of andere dranken) combineert met ingrediënten om zo maaltijden met nieuwe smaken te ontdekken. Hier zal ik zeker later in een volgend blog op terug komen!

Leuven7

Leuven6

Houd je van koken en ben je niet bang om wat nieuws te proberen? Blijf MDJ dan goed in de gaten houden voor alle ins en outs over koken met bier!

Leuven8

Goedemorgen Leuven! Uitslapen kan ik niet, dus genoot ik van de zonnestralen die naar binnen schenen en mijn hotelkamer langzaam verwarmde. Na een korte wandeling en een croissant in het park begon het festival waar ik het hele weekend al naar uit keek: Hapje Tapje! Op de Grote Markt vind je negen klasse zaken onder één dak (gave tent). Er was een ruime keuze tussen allerlei soorten culinaire hoogstandjes. Proeven van eten en de lekkerste speciaal bieren staat op Hapje Tapje centraal.

Leuven9

Leuven10

Wil jij Leuven bezoeken? Of zijn er nog andere plekken die jij geweldig vindt aan Leuven? Laat het mij weten in een reactie hieronder!