Lunch om mee te nemen: Kip wraps met mais

Het tweede recept uit de ‘back to work- and school lunches’: kip wraps met mozzarella, komkommer, spinazie en stukjes mais. Toen ik een aantal weken geleden bedacht dat ik dit ‘project’ online wilde zetten om jullie wat inspiratie te geven om met een vrolijke, lekkere en gezonde lunch weer terug naar school en het werk te gaan, had ik niet gedacht dat ik dit zelf lastig zou vinden. Ik eet regelmatig restjes van het diner op als lunch en het duurde even voor ik doorhad dat dit leuke en simpele recepten zijn om te delen én juist handig zijn om mee te nemen naar kantoor of wanneer je een dag op pad bent.

Gezonde en lekkere lunch? Kleine moeite!

Je hebt dus geen uren nodig in de keuken om een verse en gezonde lunch te maken. Integendeel, wanneer je wat extra klaarmaakt tijdens het diner de avond ervoor, dan is ben je zo klaar. Vergeet hierbij niet dat het eten eerst afgekoeld moet zijn voor je het in een bakje doet. Wanner het om een salade gaat met verschillende ingrediënten als fetakaas, komkommer en stukjes paprika, kun je deze ook voor je naar je werk gaat bij elkaar in een bakje doen of in verschillende bakjes meenemen. Wanneer je een tijd wil proberen om geen boterhammen of crackers meer te eten voor de lunch, dan zijn de lunches van deze week wellicht handig voor je ter inspiratie.

Kip wraps met mozzarella, spinazie en mais
Recept voor 2 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
Ingrediënten
  1. 6 plakjes kipfilet
  2. Halve bol mozzarella
  3. Kwart blikje mais
  4. Twee handen spinazie
  5. Kwart komkommer
  6. Olijfolie
  7. Peper
  8. 2 volkoren of speltwraps
Bereidingswijze
  1. Leg de wraps op een bord. Snijd de komkommer en de mozzarella in dunne plakjes. Besprenkel de wraps met een klein beetje olijfolie en beleg daarna met de kipfilet (3 plakjes bij een grote wrap anders 2).
  2. Leg nu de plakjes mozzarella op de kip, vervolgens de plakjes komkommer, de spinazie en stukjes mais en strooi er daarna een klein beetje peper overheen. Rol de wrap op. Het meest makkelijk is als je de ingrediënten aan een klant van de wrap neerlegt, dan rol je hem makkelijker op.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Lunch om mee te nemen: Kip wraps met mais