Local heroes: Food tour Den Haag, Ambachtelijk Den Haag, Reizen in Den haag

Begin december maakte ik een tripje in ons eigen Nederland. Op uitnodiging van MissPublicity bezocht ik Scheveningen en Den Haag. Een plek die ik wel ken van mijn uitjes richting het strand en het binnenhof dat ik vaker bezocht voor mijn studie, maar nog nooit eerder deed ik er een shop of food tour, hoogste tijd om dat te proberen!

Den Haag is een stad vol culinaire tradities, waar je terecht kunt voor tal van authentieke lekkernijen. Niet alleen het binnenhof met onze ministers zitten hier gevestigd. Den Haag zit bomvol mooie, gezellige en goede plekjes om te eten of om eten te kopen en thuis of in de zomer in een van de parkjes op te peuzelen. Ik neem je mee naar een aantal van deze fijne plekken.

Den haag, Local heroes food tour Den haag, Bilderberg Hotel

Van woensdag 9 op donderdag 10 december had ik een mini-citytrip door Scheveningen en Den Haag. Met mijn veel te volle koffer(tje) stapte ik op de trein naar Den Haag. Eenmaal daar plofte ik meteen neer op het heerlijke bed van het Bilderberg Europa Hotel. Dat was ons verblijf voor de nacht. De kamers in het Bilderberg Hotel zijn verzorgd, netjes en schoon. De regendouche is een extra pleziertje. Na een kwartier stond ik beneden in de hal en werd ik verrast door de heerlijke hapjes. Bilderberg staat bekend om zijn heerlijke eten!

toetje-cotton-mer1

Voor het diner aten we bij Cottontree Mer – By Gert-Jan (voorheen Seinpost). Conttontree Mer is een restaurant met 1 Michelinster. Tip; wil je graag eens bij een sterrenrestaurant eten en ben je samen met je geliefde een weekendje in Scheveningen en Den Haag? Reserveer hier dan. Ik heb genoten van de heerlijke verse vis en het uitzicht over de zee. Voor een sterrenrestaurant hebben ze hele goede prijzen!

Niet alleen het eten en het uitzicht van dit restaurant zijn fijn, ook binnen is het sfeervol ingericht. In het midden staat een prachtig lange tafel met flessen drank tussen de grote zuilen. Door de spiegels aan de muren oogt het restaurant nog ruimer dan het al is. Het restaurant heeft een Afrikaans tintje als aankleding.

Local heroes food tour Den haag, Visafslag Scheveningen

Local heroes food tour Den haag, Visafslag Scheveningen

De volgende morgen zaten we met zijn alle om 06:00 al aan het ontbijt. Wat overigens heerlijk is. Er is veel keus en voor elk wat wils. Van gerookte zalm met ei, tot yoghurt met vruchten en er worden zelfs wentelteefjes voor je gebakken als je dat wilt. Waarom we zo vroeg uit de veren moesten? Om naar de Visafslag te gaan!

Op deze plek komt s’ ochtends heel vroeg de vis binnen vanaf de schepen, waarna deze worden geveild en opgehaald. Bijzonder, want je krijgt niet zomaar een kijkje achter de schermen bij deze sterke (vooral) mannen. We sluiten deze ervaring af met een kop koffie in het Zeemanshuis.

haagsche kakkah, local heroes good tour Den haag

Na een kwartiertje in de bus stappen we uit voor Bakkerij Hessing. Hier krijgen we een tour door de bakkerij, waar nog met de materialen van vroeger brood wordt gebakken. Man, die geur van dat verse brood. Ik smelt al bijna wanneer ik het ruik. Gelukkig voelen de bakkers dit aan en worden we verrast met een heerlijk, warm stuk Haagsche kakkah. Een royaal gevuld krentenbrood met spijs, kaneel en noten.

We lopen een stuk door het Centrum van Den haag om een frisse neus te halen en ik ben blij verrast door het mooie centrum! Den haag zit bomvol boetiekjes, maar heeft ook de grote winkelketens. Een half uur later kunnen we ons opwarmen met en kop thee van Betjeman And Barton. Niet alleen leuk en lekker om je theehart op te vrolijken, ook lekkere chocolaatjes en mooi servies vind je in deze winkel. Zeker geschikt voor leuke hebbedingetjes of cadeautjes.

bertjemon-and-barton-den-haag

Betjemon and Barton Thee Den Haag

Op een rijtje: de tips voor Den haag

  • Eten bij Sterrestaurant Cottontree Mer – By Gert-Jan
  • Een Haagse Kakker (of ander lekker broodje) halen bij Bakkerij Hessing
  • Thee of snuisterijen drinken en kopen bij Betjeman and Barton
  • Slapen in het Bilderberg Europa Hotel in Scheveningen
  • Lunchen bij Mama kelly
  • ‘ S avonds een wandeling op de boulevard of op het strand van Scheveningen maken
  • Een tour reserveren bij het Binnenhof in Den Haag

Zijn jullie wel eens een weekend in Den Haag geweest?