Limoensmoothie met sinaasappel en kokosyoghurt

Limoensmoothie met sinaasappel en kokosyoghurt

Limoensmoothie met sinaasappel en kokosyoghurt

Een zomerse, romige limoensmoothie

Ik bel dol op frisse smoothies! Zeker in de zomer zijn verkoelende drankjes of smoothies met daarin sinaasappel, limoen, citroen en munt een grote hit hier thuis. De een wat gezonder dan de ander: maar altijd home-made. En volgens mij is dat sowieso al een win-win als het om ‘gezondheid’ gaat;-).

Met een limoen kan je zóveel. Ik kan mijn geluk dan ook niet op als we eens in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Antwerpen zijn op de grote foodmarkten die daar elke zaterdag plaatsvinden. Je koopt er met gemak 10 limoenen voor één euro. Dan is het inslaan geblazen en eten en drinken we die week véél met limoen. Deze limoensmoothie is daar een voorbeeld van. Ik gebruik limoen ook vaak op de simpele manier: een schijfje voor in koud water of een schijfje in de gemberthee. Ook bij pittige gerechten smaakt wat limoensap goed. Een aantal jaar geleden maakte ik meer met citroen, maar sinds ik de variëteit van limoenen wat beter ken, komt er elke week met de boodschappen een netje mee naar huis.

Deze limoensmoothie met sinaasappel is fris, maar door de banaan ook wat zoet. Ik vind dat kokos en limoen een match made in heaven zijn en dat zal je terugproeven in deze smoothie. Goed, tijd voor het recept. Als we een hele hete zomer tegemoet gaan, dan ben je in ieder geval voorzien een recept voor een super frisse limoensmoothie!

Limoensmoothie met sinaasappel en kokosyoghurt

Het recept: Limoensmoothie met sinaasappel en kokosyoghurt

Ingrediënten – Limoensmoothie
– Prep time: 10min
– Totale tijd: 10min.
– Porties: 2

• Sap en rasp van 2 limoenen
• Sap van 1 sinaasappel
• 2 bevroren bananen
• 1 avocado
• 4 flinke scheppen kokosyoghurt
• 150/200ml kokosmelk
• IJsblokjes

Methode
• Rasp de schil van de 2 limoenen en pers ze daarna uit. Pers ook de sap van de sinaasappel. Meng dit samen met de kokosyoghurt, kokosmelk en de avocado in de blender. Zorg dat er een gladde massa ontstaat.
• Voeg nu de bevroren bananen en wat ijsklontjes toe aan de smoothie en mix het geheel.
• pak twee mooie glazen, doe daar nog wat ijsklontjes in en giet de smoothie in het glas. Je kunt het geheel afmaken met een rietje en een limoenschijfje op de rand.

Nog meer limoeninspiratie opdoen? Probeer dan deze limoenade van Eetspiratie.nl eens!

Een aantal favorieten voor in de keuken

Een van mijn favoriete receptenboeken om inspiratie te krijgen voor smoothies is deze: Voor smoothies die ik graag mee wil nemen onderweg in de auto of voor tijdens het wandelen mix ik met onze Magic Bullet. Deze kan je met de lekvrije deksel makkelijk meenemen: Deze blender van KitchenAid is mijn favoriete tool in de keuken voor het mixen van o.a. smoothies:

 

lees meer

Gerelateerde artikelen