herfst infused water

Sinds een jaar of 4 drink ik vrijwel geen frisdrank meer. Af en toe als we uit eten gaan of een avondje op stap zijn met vrienden. Maar thuis drink ik eigenlijk altijd water, thee,koffie of i n het weekend een wijntje. Mensen vragen vaak of water mij niet verveelt. Stiekem valt dat best mee. Het is puur gewenning denk ik. Maar ik zou niet eerlijk zijn als ik zou zeggen dat ik altijd met groot plezier glazen water zonder smaakje drink. Ik probeer in de zomer veel te variëren met citroen, limoen, munt, basilicum of andere soorten groenten en fruit. Maar in de herfst vind ik die combinaties toch beduidend minder lekker. Daarom bedacht ik een poos geleden dat herfst infused water zo’n gek idee nog niet zou zijn. In plaats van de frisse tinten die je gebruikt in de zomer, heb ik de smaakversterkers vervangen door ‘iets meer herfst’.

Als herfstmeisje ben ik ook dól op de smaken en geuren van de herfst, dus mij maak je al snel blij wanneer je deze ingredienten en producten toevoegt aan een drankje of gerecht. Voor een grote kan herfst infused water heb je appels, peren, pruimen en kaneelstokjes nodig. Uiteraard kun je deze ingredienten ook vervangen door jouw herfstfavorieten. Misschien smaakt het ook wel héérlijk met stoofpeertjes of mandarijnen! Voor de winter ben ik aan het denken over een infused water met rodekool of rode bieten bijvoorbeeld. Klinkt wat gek.. maar misschien smaakt het wel lekkerder dan we denken! Goed, voor nu over naar het herfstwater:

herfst infused water

Herfst infused water
Recept voor 1 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
Ingrediënten
  1. 1 appel
  2. 1 peer
  3. 1 pruim
  4. 2 kaneelstokjes
Bereidingswijze
  1. Snijd al het fruit in kleine blokjes. Bewaar de ene helft in een bakje zodat je dit morgen of overmorgen kunt gebruiken voor een nieuwe kan herfst infused water. De andere helft voeg je allemaal toe aan de kan met water samen met de kaneelstokjes.
  2. Zet dit voor een uurtje in de koelkast zodat de smaken goed in het water trekken. Daarna geniet je van een heerlijk glas water met herfstsmaak!
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

herfst infused water

herfst infused water

herfst infused water

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram. Ga jij een recept van My Delicious Journey maken? Ik ben heel benieuwd naar jullie kookkunsten! Dit kan via Facebook, tag My Delicious Journey op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #MYDELICIOUSFOOD.