foodies kookboek

Oh yes! De beste 100 gerechten uit Foodies magazine zijn gebundeld en uitgebracht in een kookboek. Het Foodies kookboek. Het zijn volgens de Foodies redactie de mooiste foto’s en de gerechten waarop de meeste reacties van lezers zijn binnengekomen. Uiteraard zijn het ook een aantal favorieten van de redactie die je erin terugvindt.

Toen het boek vorige week op de deurmat viel ben ik het in het warme zonnetje met een glas wijn eens goed gaan doorbladeren. Het water liep mij letterlijk in de mond. Wat een fantastische recepten. Niet veel later stond ik in de winkel, het kookboek vast in de standaard en aten we ‘s avonds mijn favoriet uit het kookboek. Lichtelijk bevooroordeeld omdat ik Italië fan ben wellicht… aten we samen met een Wild Pig Cabernet Sauvignon wijntje een home-made pizza napoletana. God- wat was die goed. Dit recept is er een om nog véél en véél vaker te maken. Liefst in de pizzaoven waar ik al jaren over droom.

Naast de napoletana heb ik nog wat favorieten uitgekozen. Conclusie: blijkbaar ben ik dol op verse groenten en vis. Het zijn de recepten die mij het meest aanspreken als ik door een kookboek blader. Geef mij maar een visnetje, citroenen, een bak verse tomaten en wat verse kruiden: one happy me. Is dat niet hoe het zuid Italiaanse leven eruit ziet?

Foodies kookboek

Foodies kookboek

Mijn favorieten

– Mosselen à la crème: Omdat het recept mij even weg laat zwijmelen naar een heerlijke lentedag in België met een glas heerlijke witte wijn en een mosselpanneke voor mijn neus. De eenvoud van het recept zorgt voor de pure smaak van de mosselen. (pag 16).

– Appeltaart: Oer Hollands. Er gaat niets boven een verse appeltaart uit de oven met een flinke toef slagroom erop. Het is voor mij een absolute guilty pleasure. (pag 20).

– Geroosterde groene asperges met ei, avocado en tomaatjes: Ik vind het zó jammer dat het aspergeseizoen maar een aantal weken duurt. Want verse asperges daar kan maar weinig tegenop. Als je ze combineert met avocado, ei en tomaat? Dan heb je een top combinatie. Easy peasy om te maken. Binnen no-time heb je een heerlijk gerecht op tafel staan. (pag 51).

– Krokante zalmfilet met geroosterde tomaat: Voor een stukje verse zalm mag je mij wakker maken. Dat zou ik élke dag kunnen eten en er geen genoeg van krijgen. Vooral de combinatie met de cherrytomaatjes en de dille is fenomenaal in de mond. Perfect voor de zonnige lentedagen. (pag 71).

Pizza Napoletana

Mijn lievelings. Italië. Wijn. Pizza. Vis. Verse groenten. Deze pizza heeft alles waar ik gelukkig van word. Vooruit, dat wijntje zit er niet in, maar hoort er gewoon bij. Sla de friet of pannenkoeken maar over dit weekend en ga voor een home-made pizza. Eet smakelijk!

Foodies kookboek

Foodies kookboek

Foodies kookboek

Het Foodies Kookboek is o.a. hier verkrijgbaar! Ben je nou net zo dol op eten als ik of al jaren lid van het Foodies Magazine? Dan is dit het perfecte cadeautje voor jezelf!