Eten in Sint Anthonis: Foodsharing bij Grand Café Friends

Mensen die bekend zijn in de omgeving van Sint Anthonis kennen dit Grand Café waarschijnlijk wel. Het zit midden op het ‘dorpsplein’. Echter is het niet alleen een plek voor de dorpelingen in- of rondom St. Anthonis, het lijkt ook dé perfecte plek voor vakantiegangers die in de omgeving op de camping staan. Keertje niet koken? Schuif dan vooral aan bij Friends voor het Sharing menu! Onder het mom van ‘vrienden delen alles’, is het Friends Foodsharing menu bedacht. Wat dat inhoudt? Heel simpel: een plank vol lekkers waar je samen van eet. Per twee of drie personen kies je een plank uit met hapjes waar je zin in hebt, bestelt er een biertje of wijntje bij en zorg vooral dat je geniet van het héérlijke eten.

Eten in Sint Anthonis: Foodsharing bij Grand Café Friends

Eten in Sint Anthonis: Foodsharing bij Grand Café Friends

Bij Friends geloven ze in echte vriendschap en bij echte vriendschap deel je (bijna) alles met elkaar. Ook hetgeen dat de grootste passie is van het personeel dat hier werkt: eten. Het had mijn filosofie kunnen zijn.

We beginnen met een voorgerecht en bestellen de plank: More Bread Please. Een minuut of 10 later krijgen we een mooie plank geserveerd met goed brood, een lekkere tapenade, aioli en knoflookboter. Teveel natuurlijk, maar wanneer je een nieuw restaurant uitprobeert willen we wel een beetje de doorsnee proberen wat de kaart ons te bieden heeft. Ik ben een groot fan van dit soort planken; het ideale voorgerecht! Geldt overigens ook voor planken met brood, kaasjes en verschillende soorten vlees die óók te bestellen is als voorgerecht. De planken zijn voor een voorgerecht aan de forse kant, dus alleen bestellen als je véél trek hebt.

Eten in Sint Anthonis: Foodsharing bij Grand Café Friends

Na de broodplank bestellen we het hoofdgerecht: een Surf ‘n Turf plank met twee verschillen soorten vlees én twee verschillende soorten vis. Wauw. Wanneer het hoofdgerecht richting onze tafel wordt gebracht kijken we onze ogen uit. Dat heeft meerdere redenen: ik kan niet wachten om te beginnen, dat ziet er smakelijk uit! Én: hoe krijgen we dat allemaal op?

Het hoofdgerecht is echt geweldig. De hamburgers, de stukjes lam, de garnalen en de op de huid gebakken zalm smaken allemaal goed, steengoed. Nog maar te zwijgen over de ‘zelfgemaakte tortilla’s van spinazie en de verschillende groentes op de plank. We smullen en genieten, maar de plank is wel wat veel. We proeven alles, maar krijgen het niet helemaal op. Wellicht zijn deze planken voldoende om te eten wanneer je géén voorgerecht bestelt.

Houd ruimte voor het toetje! Je wilt deze choco loco (hieronder) toch zeker niet mislopen? Het water loopt je in de mond als deze plank geserveerd wordt. Wij hebben een plank voor twee personen met zijn drieën gedeeld, dat was een prima keuze. Een goede optie is om het toetje te combineren met het hoofdgerecht of het hoofdgerecht met het voorgerecht wanneer je veel trek hebt. Een driegangenmenu is wellicht wat veel. Wij hebben een super gezellige en smakelijke avond gehad. Friends is zeker een aanrader om met je vriendengroep eens aan te schuiven voor een avondvullend programma.

Eten in Sint Anthonis: Foodsharing bij Grand Café Friends

Eten in Sint Anthonis: Foodsharing bij Grand Café Friends

Pluspunten:
– Erg vriendelijk personeel.
– Het eten is goed op smaak en super bereid.
– Het ‘Share’ idee is leuk en werkt goed. Zo proef je veel verschillende dingen. Perfect voor mensen (ik) met keuzestress.
– Mooie locatie voor mensen uit de buurt/vakantiegangers in de omgeving.

Verbeterpunten:
– De porties zijn wat groot, misschien dat hier keuze zou kunnen zijn uit verschillende maten. Het is zonde om zoveel terug te sturen naar de keuken!
– De ruimte is gezellig aangekleed, sfeervol, maar door de grote, open ruimte in het midden oogt het wel wat ongezellig als het niet zo druk is op de avond dat je er dineert.

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram. Bezoek je binnenkort een restaurant na het lezen van onze blogs? Dat vinden we leuk! Tag My Delicious Journey op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #MYDELICIOUSFOOD.